Ţara lu’ Breichin Niuz

Din două în două minute, în ultimele zile, cel puţin, televiziunile de ştiri ne agasează cu Breaking News. Şi-a băgaz DD degetul în nas? Breichin Niuz! A scuipat Videanu în sân? Breichin niuz! A visat Dogaru, din nou, că e un mare comandant de oşti şi urlă că va instaura haosul şi anarhia în ţărişoară? Bine, ştiu, veţi râde, e deja haos în Românica, deci Dogaru ar veni la de-a gata.
Şi aşa. Toată ziua, bună ziua, breichin niuz din orice, bătut apa în piuă pe treaba cu Oltchim şi Dan Diaconescu. Mai apare Videanu şi îl face de două parale pe Victor Ponta, apoi iese şi premierul la atac, ofensiv ca Magda Ciumac când urla din platou’ lu’ domnu’ Dan: „Talent? Vrei talent?”
Telespectatoru’ nu mai pricepe nimic. În platouri, invitatii analizează, fac spume şi se învârt în jurul cozii. Iată, de pildă, acum, la România Tv, vorbesc concomitent – şi incoerent – Dogaru, Lavinia Şandru care are o coafură ce îmi aminteşte, nu ştiu de ce, de Irina Loghin şi Bogdan Chireac. Nu se înţelege nimic.
Începe emisiunea „Ultima oră” de la România Tv. Moderatorul este îngrozit. A aflat el ceva în legătură cu Dan Diaconescu. Ne va prezenta caracatiţa Oltchim. Să îmi pregătesc un castron cu popcorn. Poate văd un film bun. Nimeni din partea PDL. Dar am încredere în deontologia jurnaliştilor.
Corina Drăgotescu este interesată pe cine slujeşte DD, nu cine l-a făcut mare. În platoul emisiunii sunt şi spectatori, din ăia cu pensiile tăiate. Nu îmi dau seama dacă sunt şi tineri acolo.
Breichin niuz!!!!! În platou îşi face apariţia Costica Canacheu.
Se animă atmosfera, intră în direct directorul unui ziar de provincie. Prea multe personaje. Deja mă plictisesc.
Cătălin Striblea îi adresează lui Blănculescu o ântrebare în genul „nu-i aşa că pământul e rotund”. Curat deontologie.
Presimt că nimeni nu va înţelege nimeni nimic. Dacă aş înceta cu această auto-flagelare intelectuală şi m-as uita la un film?

One thought on “Ţara lu’ Breichin Niuz

  1. 1.De-a dreptul frumos tabloul de epocă. Toxinele mediatice ne duc din nevroze în necroze! Acuitatea simţurilor noastre atrofiate descoperă, prin astfel de ironii aparent catifelate, glaspapirul satirei acide. Se pare că am fost închişi în cutia neagră din care nu mai putem vedea şi nici auzi decât ce ni se prepară de către alchimiştii morţii spirituale. Cu atât mai absurde mi se par desele întreruperi bau-bau „beaking news” care ar vrea să ne sugereze iluzia realităţii. Bravo autoarei! Cum naiba se face că scrijelesc hârtia peniţari obtuzi la marile cotidiane iar astfel de condeie se irosesc pe blogul personal. Bine că mai găsim măcar aici sensibilităţi expresive demne de o audienţă cu mult mai mare. Mulţumesc şi continuă până când te vor vedea şi auzi mogulii de presă păcăliţi de impostorii tupeişti care le toacă mangoţii!
    2.Auzi? În maniera aceasta alertă, cu propoziţii scurte şi desfăşurare fluentă pigmentată cu umor fin se poate scrie romanul existenţial contemporan. Ai încercat?
    Codin, Buzău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *