Ce-ar fi fost dacă…

Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase nu au participat sâmbătă la reuniunile PDL şi Alianţei România Dreaptă, informează Mediafax, preluat de jurnalul.ro.

Sus-numiţii nu au fost prezenţi nici la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, în care democrat liberalii au aprobat platforma-program a ARD şi nici la reuniunea formaţiunilor care fac parte din această alianţă electorală.

Vă propun să facem un mic joc de imaginaţie şi să ne închipuim cum ar fi arătat ştirile sau emisiunile tv dacă Boc, Udrea şi Anastase ar fi participat la evenimentele politice amintite.

În primul rând, televiziunile ar fi stat cu ochii pe Udrea, să vadă dacă i se văd sânii, cât de înalte îi sunt tocurile, ce fel de poşeta de peste pragul de 5000 de euro şi ce spune.

În al doilea rând, pe Anastase, din aceleaşi considerente, plus reacţia ei publică după ce Radu Tudor a arătat ce caracter poseda jignind o femeie.

Boc, nu-i aşa, bărbat, mai obişnuit cu bobârnacele, ar fi trecut, poate, mai în umbră, deşi nu ar fi fost uitat.

Să facem o incursiune posibilă în studiourile Antenei 3. Analişti de top precum Ciuvică, Radu Tudor, Bogdan Chireac, poate şi Nistorescu se aduna sa disece evenimentul.

Moderator: Mihai Gâdea.

Gâdea: „Bun găsit, doamnelor şi domnilor. În această seară veţi afla lucruri cutremurătoare despre Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase. Este vorba despre faptul că, azi, nu au participat, alături de Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga şi alţii la reuniunile PDL şi ADR. Motivul, doamnelor şi domnilor, îl veţi afla imediat, după ce vă prezint invitaţii”.

În platou, linişte. Atmosferă de înmormântare. Cu privirea crâncenă, analistul militar Radu Tudor zâmbeşte machiavelic: „Bună seara”.

Alături, un alt titan-comentator: Mugur Ciuvică. I se citeşte blazarea pe faţă. Spune un „bună seara” sictirit.

Cu sudoarea prelingându-se peste faţă, Bogdan Chireac aşteaptă să toace mărunt politichia românească.

Cornel Nistorescu şi cam atât.

Gâdea: „Doamnelor şi domnilor, cum vă explicaţi faptul că trei grei din PDL – cei din platou privesc aiurea  – nu au participat astăzi la un eveniment de o asemenea amploare?”

Publicul tace. Nici o mişcare. Să fi adormit?

Pe ecran rulează imagini de la inundaţii. Poporul urlă, apele fac prăpăd, Udrea merge pe tocuri. Anastase numără. Boc dă cu coasa.

Nici un sens. Cu o mişcare fermă, Radu Tudor, privind drept şi judecând strâmb – sau invers, nu imi dau seama – spune că Anastase i-a urmat îndemnul şi n-a mai ieşit în lume. Evident, după ce el, jurnalist cu sânge în instalaţie, a făcut-o albie de porci acum câteva zile. Priveşte triumfător. Se crede vreun John Wayne, ceva. În imaginaţia lui e mai tare decât Al Bundy în visul său cel mai îndrăzneţ.

De ce nu au participat azi? Ce au făcut, unde au fost aceşti indivizi?

Ciuvică bâiguie ceva. Se leagă de banii cheltuiţi de MRU pe smacuri. Nu are legătură cu subiectul, dar insistă cu banii, să  îi intre românului bine în cap faptul că MRU şi ai lui au contribuit la sărăcirea patriei. Şi dă-i iar cu nămeţii, cu inundaţiile, cu aroganţa…

E întrerupt de Chireac care încearcă să îi ia partea Robertei Anastase. Poate s-a îndrăgostit. Zice că nu crede că Roberta nu ar ieşi în faţă, mai ales că a răspuns la telefon şi a vorbit cu Gâdea la Sinteza Zilei.

Pauză. Gâdea ne invită pe noi, telespectatorii, pe Facebook. Să comentăm subiectul. Poate îi dăm idei. Dar dacă ar fi participat?

Revenim după pauză. Alt subiect, privatizarea Oltchim şi insistenţele lui Ponta în faţa lui DD. Îi cere să vină cu banii. Parcă ar fi administrator de bloc la uşa restanţierilor cu plata întreţinerii.

DD, din înregistrări, îi dă cu tifla premierului aflat în legătură directă cu platoul A3.

Până una-alta, adevărul este că România este o ţară desfigurată, ca după război. Totul e pe dos, albul e negru şi negrul e alb. Aştept ziua când apele vor intra în matcă. Iar democratia in normalitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *