Capul ce se pleacă sabia nu-l taie?

Orice ar spune, orice ar face, USL-ul scade bine de tot în sondaje. Ca să nu se trezească, însă, cu mari mişcări sociale, Guvernul Ponta, cel mai abramburit guvern de până acum, a decis să dea ajutoare sociale angajaţilor Oltchim. Nu tuturor, ci numai unora dintre ei, în funcţie de rezultatul anchetelor sociale efectuate. Între noi fie spus, aceste anchete sociale sunt adevărate repere. În satele româneşti mulţi beneficiari ai acestor ajutoare – „anchetaţi”, în prealabil, nu sunt aşa săraci precum ar trebui. Dar mai contează?

Cotidianul ne informează că „până în prezent au fost efectuate 300-320 de anchete sociale, aflate încă în analiză”. Întrebarea mea, firească, de cetăţean fără orbul găinilor este: dacă au fost EFECTUATE, nu înseamnă că s-au obţinut rezultate şi, deci, se ştie situaţia acelor oameni? Ceva TERMINAT nu poate fi şi neterminat.

Dacă se aştepta cineva la altceva decât la pomeni din partea USL – Umilinţă, Solidaritate (şi egalitate, dar nu pentru căţei) şi Lăcomie – înseamnă că idealismul nu a murit.

După ce liderul liderilor, tătucu’ lor, Dan Voiculescu, a beneficiat de bani de la stat – Oltchim, acum a venit rândul ca oamenii de acolo să fie din nou umiliţi. Adică să audă, din gura doamnei ministru Mariana Campeanu, că tre să stea cu mâna întină şi li se vor da bani. Că doar vin alegerile şi e nevoie de oameni relativ înfometaţi care să se bucure ca la vederea lui Hristos de pungile cu ulei, zahăr şi făină.

Întrebarea este: câţi bani vor primi salariaţii Oltchim de la stat? Fabuloasa sumă de 1.400 de lei, în două tranşe. Personal, nu sunt de acord cu acordarea ajutoarelor sociale. În nici o situaţie. De-aia nu mai vrea nimeni să muncească, pentru că statul încurajează lenea.

Dar e bine, nu?  Cel puţin, deocamdată, situaţia de la Oltchim va fi ţinută la foc mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *