Romania se afla in blocaj! Dezvoltarea Romaniei este complet oprita de catre guvernarea USL.

Presedintele partidului FORTA CIVICA, Mihai-Razvan Ungureanu, a sustinut vineri o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat cateva aspecte esentiale ale situatiei in care se afla Romania atat pe plan intern, cat si extern.
Privind situatia de blocaj economic si administrativ rezultata din proasta guvernare USL,  Mihai-Razvan Ungureanu a precizat ca dezvoltarea Romaniei este blocata, cresterea economica apropiindu-se de zero, in timp ce ratele bancare, preturile produselor, numarul somerilor si inflatia cresc pe zi ce trece: „Banii primiti sunt topiti de inflatie, cresterea salariala fiind astfel inutila in raport cu puterea de cumparare”. Situatia este cu atat mai periculoasa, cu cat o mare parte a executivului este deja plecata in campanie electorala, lasand administrativul fara capacitatea de a functiona. Presedintele partidului FORTA CIVICA a subliniat faptul ca premierul Ponta a preluat “un buget concentrat pe investitii si l-a transformat intr-un buget electoral pentru nevoile USL”, dirijind fondurile alocate pentru investitii precum metroul, Autostrada Transilvania sau reabilitarea de drumuri judetene, in proportie de 95%, inspre primariile USL.
A doua tema abordata de catre Mihai-Razvan Ungureanu a fost politica externa, subiect deosebit de delicat in aceasta perioada din cauza “comportamentul international greu de imitat al Guvernului Ponta”. “Nimeni nu a reusit sa aduca atata oprobiu la adresa statului roman in felul in care premierul de astazi a facut-o” – a mai precizat presedintele FORTEI CIVICE.
Mihai-Razvan Ungureanu a subliniat faptul ca actiunile si reactiile guvernarii USL din ultima perioada ameninta statutul Romaniei, nu doar in calitate de membru al Uniunii Europene, dar si ca parte a altor organizatii internationale precum Alianta Nord Atlantica: “Imi pare rau sa o spun, dar premierul nu stie ca Romania este membra a Uniunii Europene si a Aliantei Nord Atlantice, iar declaratiile si gesturile domniei sale probeaza acest lucru”. Totodata, premierul Victor Ponta si-a facut aproape o misiune din atacurile personale atat la adresa personalitatilor europene, de la Barosso si pana la Doamna Reading, cat si la comunitatile de romani din afara granitelor asupra carora a fost aruncat un oprobriu politic inainte si dupa referendum.
Presedintele Partidului FORTA CIVICA a tinut sa atraga atentia asupra modului in care diplomatia romaneasca din prezenta guvernare a inteles sa gestioneze problema relatiilor externe: “Guvernarea USL izbuteste de minune, si sper sa se auda acest lucru in toata tara, sa ne scoata din UE. Pas cu pas, sistematic, temeinic, dupa un plan bine structurat. Nu pot sa-mi imaginez ca este doar prostie, doar incompetenta, doar dezinteres administrativ”- a subliniat Mihai-Razvan Ungureanu.

Comunicat de presa

One thought on “Romania se afla in blocaj! Dezvoltarea Romaniei este complet oprita de catre guvernarea USL.

  1. Originalitatea romaneasca nu cunoaste limite. Se poate intra in Parliament: MINTIND, PROMITAND, ABERAND, SANTAJAND, FURAND, CUMPARAND, TURNAND, ESCROCAND, MIMAND. Iar cei ce credeau ca mai aject de atat nu se poate, doamna Anghel din Caracal a mai descoperit o minune: accesul in Legislativ prin …greva foamei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *