Ce vrăji a mai făcut Băsescu chiar de ziua lui

Titlul acestei postări este unul deloc academic şi nu prea inspirat, însă nici subiectul ales de mine nu este unul care să tulbure. El se înscrie în linia deja clasică a denigrării preşedintelui României de către jurnaliştii de la Antena 3.

Cum era şi normal, şi preşedintele s-a născut de ziua lui. Logic. Şi, cum era şi mai firesc, omul s-a gândit să dea o petrecere în acest sens, să se simtă bine. Şi să moară duşmanii de ciudă, mai ales că nu ştiau ce se discută acolo, între două sarmale mâncate cu mămăligă.

Am aflat azi că, în urmă cu mai bine de 20 de ore, Oana Stănciulescu lansa pe Fb subiectul de interes intergalactic şi antenisto-uselist al petrecerii lui Băse. „Traian Băsescu petrece în acest moment la Sinaia împreună cu lieri PDL. Ce credeţi că pun la cale?” întreabă cu maxim profesionalism şi deontologie această jurnalistă, cu aer aristocrat şi atitudine de lady. Întrebarea „Ce credeţi că pun la cale?” este, desigur, una demnă de CNN, denotând, în primul rând, imparţialitate. Cum poate crede cineva că o slujbaşă a lui Felix ar putea să procedeze altfel decât punându-se în slujba adevărului şi dreptăţii, noţiuni relative şi relativizate de o grupare care se erijează în formatori de opinie?

Nu numai absenţa bunului simţ elementar, dar şi „pasiunea” românului de a arunca mereu cu noroi în tot ce mişcă sunt caracteristicile acestui „demers jurnalistic”. Orice alte argumente sunt lipsite de sens.

One thought on “Ce vrăji a mai făcut Băsescu chiar de ziua lui

  1. Agonie şi mult praz, 9 decembrie 2012 ! Nu e deloc întâmlător că Urmuz, TristanTzara şi Eugen Ionescu au fost români. Aici absurdul e şi azi la el acasă. Ai alegeri prezidenţiale şi eşti chemat să votezi pentru votul uninominal. Ai referendum pentru demitere şi ţi se cere să votezi parlament unicameral. Ai alegeri parlamentare şi votezi contra preşedintelui pe care l-ai ales de vreo 4 ori: de două ori la prezidenţiale şi de două contra demiterii. Dacă la 9 decembrie ar fi fost trecuţi pe buletinul de vot Hitler, Musolini, Indira Gandhi, Dalai Lama, Binladen, Carlos Şacalul sau nişte manechine umplute cu talaş, drept candidaţi USL, cu toţii şi-ar fi „închis colegiile” cu 80% din sufragii. Curat vot uniimoral! Cetăţeanul turmentat era un om cu mult mai responsabil. El măcar întreba:” Eu cu cine votez?” Alegătorul de la 9 decembrie ori stă acasă, ori pune ştampila pe unii ca să scape de unul. Democraţia ubicuităţii fără creier. Bine zicea G.B.Show:”Democraţia e un mecanism care ne garantează că nu putem fi guvernaţi mai bine decât merităm”. Dar cel mai tare e Mark Twain care ne spune că:”Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm”. Aşa că, îmbracă-te frumos, Miţule, şi hai şi noi pe la Revuluţie !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *