Lucrari masonice sau doar grandomanie în noul Guvern Ponta?

Nu pot să uit ce tam-tam s-a făcut de fiecare dată când Emil Boc era numit premier al României. Şi acest lucru era făcut, cu precădere, de către Opoziţie. Dar, cum bine spune înţelepciunea populară: „roata, fie şi pătrată, tot se mai învârte odată”, iată că a venit rândul lui Ponta să fie numit din nou premier. Avem, aşadar, un guvern Ponta 2. Şi, nu vreau să vorbesc cu păcat, dar parcă am mai văzut filmul ăsta…

Ei bine, noul Guvern şi-a propus să aibă mai multe. Aşa că a apărut şi Ministerul Marilor Proiecte. Când am citit denumirea, recunosc, primul meu gând s-a îndreptat spre filmul revăzut cu vreo câteva seri în urmă, pe Pro Cinema, intitulat „Amintiri din Epoca de Aur”. Acest minister ar urma să fie condus, se pare, de către Dan Şova. Amănunte despre acesta găsiţi aici şi aici.

Faptul că Şova a fost executat silit de Fisc cred că a fost principalul motiv pentru care Ponta s-a gândit să îi dea pe mână acest minister. Pentru că numai o asemenea persoană ar putea conduce Ministerul Marilor Proiecte şi nu am nici o îndoială că va raporta, anual, mari reuşite care vor depăşi graniţele spaţiului terestru.

Pe de altă parte, denumirea de Minister al Marilor Proiecte mă duce cu gândul la o lucrare de tip masonic. Şi aceasta deoarece Marile Loji au, invariabil, un mare maestru, un mare cancelar etc.

Întrebarea este care dintre aceste două variante se confirmă şi de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *