Nostalgia coperativei (sîc!). Afară cu imperialiştii şi burghejii (sîc!) din ţărişoară!

http://www.comunismulinromania.ro/images/stories/images/arhiva_foto/13_amintiri/16/Magazinul%20universal%20din%20comuna%20Marginea.%20Radauti.JPGNu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când îl văd la tv pe Mircea Diaconu, îmi amintesc de replica sa celebră: „Ce să fac? Servesc Coperativa!”Aşa că reflecţiile sale pe marginea Uniunii Europene, a raportului MCV, a corupţiei sau a mai ştie cărui subiect de interes european, strategic, internaţional, local sau chiar galactic mă lasă rece. Sau, în cel mai bun caz, mă amuză până la râs cu lacrimi.

Fiindcă Uniunea nu ne vrea în Şenghen :D, Mircea Diaconu, înregimentat în penele şi având şi foncţie mare în această formaţiune politică, s-a gândit să le zică de la obraz vreo două chestii usturătoare ăstora de se dau granguri în Uniunea Ieuropeană. http://www.b1.ro/stiri/politica/mircea-diaconu-despre-amanarea-aderarii-la-schengen-i-noi-le-putem-spune-lua-i-va-carrefour-i-toate-astea-51468.html

Iată ce a spus acest brav politician român, supărat că Uniunea nu ne iubeşte aşa cum suntem: minunaţi. „Dacă ne-au primit nepregătiţi în Uniunea Europeană, să aibă curajul să ne spună, dar putem spune şi noi – vă luaţi Carrefour-ul şi toate astea. Guvernul a dat un semn de verticalitate, e foarte bine lucrat ca tactică politică” .

Normal. Pe principiul „unde sunt zăpezile de altă dată?”, Diaconu suspină după Cooperativele şi Magazinele Universale existente înainte de 1989, în care, în ultimul timp, găseai din plin aer, conserve de peşte şi poate gemuri. Dar… unde sunt Magazinele Universale de odinioară, când lumea îl privea pe Diaconu ca pe un star? Ehei, altă viaţă, alt regim!

Dragi români, hai să dăm mână cu mână, să alungăm imperialiştii din ţară!

2 thoughts on “Nostalgia coperativei (sîc!). Afară cu imperialiştii şi burghejii (sîc!) din ţărişoară!

  1. Stimată Georgiana Arsene, ce legătură are tov. Diaconu cu alungarea imperialiştilor? El e imperialismul în persoană. A lui şi a nevesti-si. Montează la Nottara piesa pe bani publici, regie, scenografie, decoruri, costume, butaforie, tot dichisul, apoi la o lună, două după premieră, mai are loc o premieră şi încă o decontare a cheltuielilor aceleeaşi piese pusă în provincie pe banii consiliului judeţean care crede că i-a pus familia Diaconu mâna în cap îmbogăţind repertoriul teatrului fantomă de la curbura Crăpaţilor cu o piesă nou nouţă. Frumos, nu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *