SRS: „… voi continua in politica ceea ce am inceput in presa”

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu vorbeste, intr-un interviu acordat In prima linie.wordpress.com, intr-un limbaj alunecos, despre viziunea sa asuprea presei si politiculu. El sustine ca, in situatia in care PSD ar avea alt candidat pentru Cotroceni, in afara de Crin Antonescu, „nu liberalii vor iesi rau din povestea asta”.

1. In calitate de jurnalist ati fost foarte apreciat pentru curajul de care ati dat dovada publicand documente in facsimil, cum ar fi, spre exemplu, contractul de vanzare-cumparare dintre Traian Basescu – pe atunci, ministru al Transporturilor si Costel Casuneanu. Ultimul vindea un Mercedes viitorului presedinte al Romaniei. Un alt document publicat era cel privind cumpararea, de catre Traian Basescu, a unei case in Baneasa.
Ziaristul profesionist Sorin Rosca Stanescu are vreo intentie si prin incercarea parlamentara de a finaliza acele demersuri jurnalistice sau de a realiza altele similare?
Exista vreo intentie de finalizare a demersurilor de presa demarate anterior?
Unele sunt simple demersuri de presa. Alte dezvaluiri insa, pot avea, sau trebuie sa aiba, efecte politice. Daca vreti sa facem lumea mai buna decat este trebuie ca, plecand de la realitati, multe dintre ele evidentiate prin demersurile jurnalistice, sa ducem pana la capat analizele, sa cautam solutii si sa le implementam. In acest sens, da, voi continua in politica ceea ce am inceput in presa.

2. Are vreo legatura nasul finului cu tendintele centrifuge de rupere a PNL si cu intentia PSD de a avea un candidat propriu la prezidentiale?

Nu prea stiu ce inseamna nasul finului. Nu identific probleme reale in interiorul PNL care ar putea conduce, intr-un viitor previzibil, la ruperea acestui partid. Cu exceptia unui mic grup de la Sectorul1 care practic s-a autoeliminat, nu putem vorbi de tendinte centrifuge. Oficial candiatul USL este Crin Antonescu. A afirma ca PSD are o alta optiune in realitate ar insemna sa fac acestui partid un proces de intentie. Daca insa asa stau lucrurile, si suntem mintiti, mai devreme sau mai tarziu vom afla. Si nu liberalii vor iesi rau din poveste asta.

3. Un om care a avut pe cineva din familie in PSD a fost trimis cu treaba in PNL pentru a netezi drumul unui candidat social-democrat la prezidentiale?

Este o intrebare pe care chiar nu o inteleg. Nu stiu la cine va referiti si nu pot raspunde.

4. In urma cu un an, referitor la o implicare a serviciilor in scandalul plagiatului, Ioan Talpes afirma ca „Romania nu are in domeniu si, mai ales, in UE si NATO ofiteri de informatii in afara celor legali”.

http://www.ziare.com/victor-ponta/plagiat/talpes-usl-nu-i-va-permite-lui-ponta-sa-demisioneze-pentru-plagiat-interviu-ziare-com-1175265
Mai 2013-scandal interceptari PNL-sugerati o implicare a SRI. Costurile acestor actiuni ar fi uriase. Cine are interes sa denigreze si sa destabilizeze Romania atat pe plan extern-caz 1, cat si intern- caz 2? De fapt, cel mai interesant raspuns ar fi cel la intrebarea: „Ce poate/trebuie sa faca un om pentru a lucra aici, in Palat?”

 Afirmatiile lui Talpes il privesc pe el si imi doresc din tot sufletul ca ele sa fie corecte. Cat priveste inregistrarea efectuata in Cabinetul Presedintelui Senatului Romanie, a discutiilor purate de acesta cu ceilalti sapte lideri de varf ai USL, eu  nu am insinuat nicio secunda ca autorul ar fi SRI. Eu am cerut SRI-ului sa-si faca datoria si sa afle cine a incalcat legea savarsind practic o infractiune care tine de siguranta nationala.

2 thoughts on “SRS: „… voi continua in politica ceea ce am inceput in presa”

  1. Georgiana Arsene, aveţi un pix gazetăresc cam prea ascuţit! Aţi observat că la două întrebări l-aţi obilgat pe mister SR(I)S să ocolească răspunsul. Totuşi, omul e ziarist cu state vechi şi nu pune botul la capcanele întinse. Vă felicit, totuşi pentru curaj şi pentru nervul jurnalistic probat. Aveţi o memorie bună, aţi reţinut aspecte semnificative, aţi pus probleme ardente şi aţi obţinut, parţial explicit, parţial implicit, răspunsurile dorite. Cine ştie, cunoaşte! Păreţi din galeria simpatizantelor lui…Vetovaglia….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *