Mircea Diaconu, „perfidia personajului, trucul sinceritatii”

Spuneam, intr-un material anterior, ca unii actori poarta, permanent, povara rolurilor jucate. Un asemenea caz este cel al actualului vicepresedinte al PNL, Mircea Diaconu, care, pentru multi romani, ramane tanarul care interpreta roluri de inginer agronom.
Inainte cu mult ca Mircea Diaconu sa isi exprime si sa isi atinga telurile politice, presa din Romania ii lauda virtuozitatea. „Parca nimanui nu-i reuseste mai bine ca lui Mircea Diaconu perfidia personajului, trucul sinceritatii, al candorii disimuland ambitii mari ori lasitati, lichelisme. (…) Distribuit cu oarecare monotonie, actorul gaseste salvarea personajelor sale: prea-sufletistii sunt tratati cu o tifla discreta, „control prin umor” as numi-o pentru ca nu cumva s-o ia razna inapoi, spre un secol prea romantic, or spre un deceniu prea dogmatic. E teama unei generatii artistice care si-a depasit alte temeri, ramanand cu una singura: oroarea de ridicolul patetismului, al schemei „melo”. Almanah Flacara 1985, pagina 143.
Ma intreb, totusi, cu maxima naivitate, daca nu cumva Mircea Diaconu s-a folosit de toate aceste calitati actoricesti pentru a castiga voturile populatiei indobitocite si saracite din Romania, disperata sa puna iar in fruntea tarii reprezentanti de seama ai comunismului – indiferent ca acestia vin din sfera culturii sau politicii. Si anume, pentru multi Mircea Diaconu inseamna ceva, la fel ca si Dan Spataru sau Doina Badea. Niste nume de referinta din panoplia comunista si in mintile limitate ale romanului nascut si crescut in comunism.

One thought on “Mircea Diaconu, „perfidia personajului, trucul sinceritatii”

  1. Din pacate, s-a dovedit a fi un umil milog care a stat ani buni cu mana intinsa la masa puterii. A fost, pe rand, Deputat PSD, apoi PNL. A incercat sa se infrupte din banul public, ocupand concomitent doua finctii, fiind. si deputat si director la teatru. Apoi, nu se lasa dus din parlament, desi legea il sanctionase cu pierderea mandatului.
    Pacat ca un actor iubit candva pentru rolurile sale a demonstrat ca este la fel ca toti politicienii marunti, fara nici un Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *