Sfinxul din Bucegi si Dan Voiculescu

In postarea anterioara, am mentionat legatura dintre Sfinxul din Bucegi si Dan Voiculescu, lucru neinteles de multi dintre cititorii mei. In cele ce urmeaza, voi explica situatia.
„Dupa experienta cu zilele de arest la Securitate, Dan isi lua cateva zile libere si pleca singur, cu masina lui Lazar, care avea numere impare si putea circula cu ea si la sfarsitul acela de saptamana, undeva mai sus de Sinaia, in munti. Isi lasa masina jos, in oras, si incepu urcusul cu rucsacul in spate, drum de jumatate de zi de mers, pana la Babele. O vreme merse aproape mecanic, cu mintea goala, cu sufletul vid, cu muschii incordati sub efort, vrand parca sa scoata din ei toata tensiunea si toata frustrarea. Cand a ajuns sus, in varf, la Sfinx, se prabusi pe iarba, cu tot cu rucsac. Statu acolo incremenit vreme de doua ceasuriprivind Sfinxul si cerul senin, in singuratatea locului.” Protectorul. O carte inspirata din viata senatorului Dan Voiculescu, autor Al Raducanu, pagina 148.
In timp ce statea acolo, Voiculescu intalneste un cioban care, dupa ce il asculta „mai bine de doua ceasuri”, spune: „D-apai vezi matale Sfinxul asta? E protectorul neamului nostru din mosi stramosi si sta aici si vegheaza nu numai peste valea asta, ci peste tot neamu’! Si nu pleaca nicaieri de aici. (…) El e din piatra, matale esti din carne si sange. E fratele matale mai mare, Protectorul…”. Op. cit., pagina 150.

One thought on “Sfinxul din Bucegi si Dan Voiculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *