Educatia – caricatura nationala

Nefiind niciodată o prioritate naţională, învăţământul românesc care dă, în continuare, olimpici internaţionali şi analfabeţi merge, destul de rapid, spre colaps – asta dacă nu cumva se află deja acolo.

Nici acest început de an şcolar nu va debuta lin şi firesc, deoarece au apărut deja problemele. Este vorba despre noul manual pentru clasa întâi. Un flecuşteţ, nu-i aşa? Ce tot atâtea fiţe şi figuri, ţara are nevoie de lume prea puţin instruită, masă de manevră, electorat bolând care să pună ştampila pe cel care îi dă pui congelaţi.

Revenind, problema este următoarea: din acest an, clasa întâi are un nou manual, întrucât în clasa pregătitoare au parcurs o mare parte din programa veche a clasei. Mult hulitul ministru Funeriu a avut grijă să lase programa şi manualele pentru clasa Pregătitoare în anul trecut. Oare ce scuze vor găsi reprezamtanţii onoratului Minister al Educaţiei, atât timp cât au ştiut de cel puţin un an că este nevoie, la această dată, de manuale noi pentru clasa întâi_ Din presă înţeleg că abia la sfârşitul anului şcolar 2013-2014 vor fi gata indispensabilele manuale. Nu ştiu în ce clasă este copilul primului ministru, însă, din câte îmi amintesc, parcă intră în clasa întâi. În acest caz, ar fi interesant de aflat dacă l-a felicitat, şi pentru această „reuşită”, pe ministrul Pricopie…

One thought on “Educatia – caricatura nationala

  1. Nu ştiu cum puteţi face diferenţa între imbecilul care a spus, de la tribuna senatului, că substantivul „coleg” este de genul neutru, şi idiotul care a despărţit în silabe cuvântul „tenori” ca trisilabic: te-no-ri !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *