Birchall, de la „fă, la cratiţă” la dezbateri la Paris

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6O71AZw2kTI]Veste rea pentru bărbaţi, veste bună/rea pentru femei: soarta noastră, a doamnelor, este în mâinile Anei Birchall care anunţă pe Fb că va fi la Paris pentru a discuta spinoasa problemă a egalităţii de gen din România. Cu greu mă abţin să nu râd. Birchall crede că românul nostru va deveni vreodată civilizat şi va privi femeia altfel decât ar privi un obiect.

Încrezătoare, pesedista susţine că „Astăzi şi mâine sunt invitată să particip la Simpozionul pe probleme egalitate de gen ce va avea loc la Paris în calitatea mea de parlamentar de referinţă al României în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi membru în subcomisia APCE pentru egalitatea de gen. Voi încerca să prezint cât mai bine situaţia în care se află politicile publice privind egalitatea de gen din România şi nu în ultimul rând voi prezenta succint prevederile initiativei legislative pe care am inutiat -o in această primăvară privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați. Mă aştept la o dezbatere constructivă care să gaseasca soluţii reale la problemele cu care se confruntă persoanele discriminate pe bază de gen din întreaga Europă. Va voi tine la curent!

Într-o ţară în care bărbaţii se declară cu mândrie “misogini” – asemenea iniţiative sunt ele binevenite, cu o condiţie: ca şi femeile să vrea să se emancipeze. Or asta nu se prea întâmplă.

Referitor la misogini: pe vremea când eram la facultate, cineva a afirmat, cu ocazia unei ieşiri în oraş – cu grupa – că misoginii sunt impotenţi. Mândru de calitatea sa de misogin pe care şi-o atribuia, şi nemaiascultând continuarea, unul dintre colegi rosteşte cu mândrie: “Eu sunt misogin!” Mai are rost să mai comentez ceva?

Revenind la femeile care nu vor să se emancipeze. Cunosc, din păcate, nişte cazuri concrete de femei care preferă să fie întreţinute de bărbaţi. Săracele nu au creier nici cât puiul Avicola – atenţie, nu este antireclamă! ,  dar vor să fie iubite, respectate, luate de nevastă – sau de neveste – şi tot tacâmul. Başca prezentate şi cărate peste tot.

Nişte obiecte de mobilier, în cel mai fericit caz. Adică atunci când nu deschid gura. Pentru că, dacă se întâmplă asta, s-a zis şi cu însoţitorul, care se face de băşcălie în faţa celorlalţi, şi cu restul întâlnirii.

Aşa că, în concluzie, îi sugerez doamnei Birchall să aibă în vedere toate aspectele situaţiei atunci când merge să le spună celorlalţi europeni cum stă treaba cu egalitatea de gen la noi în ţărişoară. Că noi, românii, ştim una şi bună: să ne îmbuibăm cu bere – vin, ţuică etc şi să ne batem nevasta. N-o spun eu, ci sutele de cazuri de femei maltratate care încă stau lângă un nenorocit capabil numai să le rupă oasele…

 

One thought on “Birchall, de la „fă, la cratiţă” la dezbateri la Paris

  1. Mai recomandați-i să revadă filmulețul care circulă pe you tube de vreo doi ani, ca să-și ilustreze postările cu materiale edificatoare pentru autointitulata sa condiție de ”parlamentar de referință”. Cât despre poporul lui Ion Creangă, acesta are întradevăr geniu față de insipida silfidă internaționalistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *