Rezistenţa prin cultură – continuare

Scriam ieri pe blog despre rezistenţa prin cultură. Mulţi, probabil, au înţeles că vorbesc despre o rezistenţă LA cultură, aşa că au rezistat – scuzaţi repetiţia – cu străşnicie. Cu alte cuvinte, nici măcar un fir de păr de pe picior nu li s-a clintit. Deh! Coafura rezistă…

Am mai întrebat pe unul, pe altul, oameni grei şi nici prea-prea în legătură cu subiectul. Bine că nu am pornit din capul locului cu vreun gând extremist pe tema asta, cu vreo idee fixă, că, sincer, nu ştiu cum aş fi reacţionat. Dom’le, lumea suportă mai uşor taxele lui Ponta decât cultura!

Păi, în ţara asta a noastră, picior de plai şi gură de rai, dacă vrei să jigneşti până la al treişpilea neam pe cineva, îi propui să vină spre cultură. Şi să vezi atunci cum blagoslovirile neaoşe se îndreaptă spre tine, biet muritor care ai venit cu o asemenea iniţiativă păguboasă. Păguboasă pentru tine, căci, se ştie, nu-i aşa, că, pentru unii, cultura sau mimarea ei înseamnă profit. Şi nu unul oarecare, vorba aia, bani de apă minerală şi, poate, la Sărbători şi de vreo Eugenia, ci bani grei. Şi notorietate.

Aşa că treaba cu subiectul cultura este unul cât se poate de interesant.

Până una, alta, eu voi crede în schimbarea adusă de cultură. Dar simt că suntem din ce în ce mai puţini oameni care mai avem crezul ăsta…

One thought on “Rezistenţa prin cultură – continuare

  1. Rezistența prin cultură se face cu oameni de cultură, nu? Cu alde Liicheanu, Bleșu, Cărtărăscu, adică cu cei plimbați cu elicopterul prezidențial pe la Neptun, cadorisiți cu edituri, bani și alte sinecuri. Să o lăsăm baltă, stimată doamnă. Nu vedeți că țipă Fanaru-n noi?! Care cultură? Ce, mai găsiți azi sfinți ca Țuțea sau Radu Gyr care au înfundat pușcăriile ”pentru un neam de idioți?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *