Un senator UNPR dă o palmă cadrelor didactice. Egalitatea nu e şi pentru „căţei”.

Cadrele didactice din România învaţă în această viaţă lecţia umilinţei. Asta, probabil, fiindcă în vreo viaţă anterioară au fost călăi.
Nu intru în detalii referitoare la „binecuvântările” din sistemul românesc de învăţământ, începând cu salariul „nesimţit” şi terminând cu absenţa multor materiale didactice, ci la o iniţiativă a senatorului UNPR fost PP-DD Constantin Popa.popa
Proiectul, iniţiat de senatorul Constantin Popa, în prezent la UNPR, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, zi care să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Toate bune şi frumoase, numai că alesul poporului uită un amănut. Sau, poate, nici măcar nu ia în considerare faptul că şi cadrele didactice ar putea avea copii şi, prin urmare, ar dori să fie cu micuţii în prima zi de şcoală, mai ales dacă aceştia întră în clasa pregătitoare. Dar, evident, cadrele didactice, la fel ca tot sistemul românesc de învăţământ, nu constituie o prioritate. Pentru că, nu-I aşa? Pentru dascăli vor exista întotdeauna mijloace de constrângere, deci ei nu prea merită să fie respectaţi de nimeni, ce să mai zic de politicieni.
Sigur, se poate argumenta că această iniţiativă este perfectibilă. Oricum ar fi, umilinţa rămâne. Sau, cine ştie, poate dascălii nu ar trebui să aibă copii sau, şi mai bine, ar trebui să îi neglijeze. Dar cui îi pasă? Importante sunt voturile şi banii. Iar banii nu au miros… Poate că nici voturile…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *