Ce loc ocupă Hristos azi în lumea comercialului?

Din an în an nu, nu sosesc colindători, ci evenimentele religioase încep să fie din ce în ce mai goale, mai lipsite de esenţă, de spiritualitate. Sărbătoarea Învierii Domnului, care, timp de 2000 de ani, a fost „ţinută” cu evlavie, acum devine doar un moment de umplere a stomacului şi de trândăvie. Statul a acordat prin lege zile libere de Paşte.invierea
Trist este că mulţi români nici măcar nu ştiu ce se sărbătoreşte de Paşte. Întrebaţi de reporterii tv ce eveniment va avea loc, nişte fătuci, aflate la cumpărături în marele lanţuri de magazine, au spus, cu o relaxare înfiorătoare, aproape ireală, că este vorba despre Naşterea Domnului.
Şi atunci, întrebarea legitimă care apare este: de ce apare tot mai des ideea că religia ar trebui făcută de cine vrea şi că, argument suprem! Dacă se vorbeşte în şcoală de Hristos, automat, dascălii respectivi trebuie traşi la răspundere că, vezi Doamne! Spală creierele tinerelor vlăstare ale naţiei. Nici un argument pro religie, fie şi măcar pentru că ea contribuie la crearea unei minime culturi generale. Cu alte cuvinte, să nu murim chiar ignoranţi. Sau îmbuibaţi.mancare
Pacea, lumina şi dragostea, iertarea şi pioşenia sunt cuvinte frumoase, repetate şi neînţelese. Pentru români, sărbătorile creştine nu semnifică altceva decât beamâncare multă, băutură la fel de multă, dacă nu chiar mai multă, distracţie şi, eventual, participarea la slujba de la Biserică, pentru că, nu-i aşa, dă bine să vadă comunitatea ce credincioşi suntem.
Că sufletul este asemeni unui mormânt gol, frumos văruit în exterior, nu are importanţă. Superficialitatea nu a omorât pe nimeni.
Totuşi… nu mă pot opri să nu mă întreb: Ce loc ocupă Hristos azi în lumea comercialului?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *