Cu „tanşpila” prin buletinul de vot


imagesCând lucram în presa locală, obişnuiam să fac reportaje în zonele rurale ale judeţului Buzău. Acestea aveau o savoare aparte, umorul involuntar era la el acasă, chiar dacă, de multe ori, unele declaraţii ale sătenilor depăşeau limita admisă a prostiei.
Şi totuşi, cu tristeţe spun, şi aceşti oameni decid soarta patriei, merg la vot adică.
Nu mi-aş fi amintit aceste episoade dacă nu mi-ar fi picat sub retină – şi dioptrii – un material marca Ştirile Pro Tv, realizat într-o localitate din Călăraşi. Reportajul are de toate: parfum local, oameni care îşi dau cu părerea, ignoranţă. Ei bine, în tot acest tablou nicidecum idilic, din categoria „viaţa la ţară” a apărut şi personajul „votantul rural”. Acesta poate fi lesne recunoscut prin absenţa culturii politice, dar care are păreri şi pune ştampila pe un candidat.
Şi aici intervine destinul. Sau soarta. Sau Dumnezeu cu toţi sfinţii. De aici rezultă că ăla de dădu pe la biserică ceva pomană electorală, care a aprins lumânări, are şansa divină să primească un vot în plus.
Pentru cei care se întreabă cum de este posibil un asemenea fenomen, paranormal de-a dreptul, răspunsul este simplu. L-a dat o săteancă intervievată care a mărturisit, senin – nu ştiu dacă şi senil – că ea pune ştampila la întâmplare pe buletinul de vot, pentru că este analfabetă.
Acum, când scriu, am revelaţia faptului că distrugerea sistemului educaţional din România, prin n+1 moduri – pe care nu le reiau aici, cunoscătorii ştiu cum şi ce – s-a făcut tocmai în acest scop: ca aleşii să fie cei pe care îi vrea Domnul. Că omul, clar, dă votul său aceluia care îi stârpeşte foamea şi setea de pufoaică pe moment.
Deci, cu cine votăm?

 

Uncategorized

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: