Cu „tanşpila” prin buletinul de vot

imagesCând lucram în presa locală, obişnuiam să fac reportaje în zonele rurale ale judeţului Buzău. Acestea aveau o savoare aparte, umorul involuntar era la el acasă, chiar dacă, de multe ori, unele declaraţii ale sătenilor depăşeau limita admisă a prostiei.
Şi totuşi, cu tristeţe spun, şi aceşti oameni decid soarta patriei, merg la vot adică.
Nu mi-aş fi amintit aceste episoade dacă nu mi-ar fi picat sub retină – şi dioptrii – un material marca Ştirile Pro Tv, realizat într-o localitate din Călăraşi. Reportajul are de toate: parfum local, oameni care îşi dau cu părerea, ignoranţă. Ei bine, în tot acest tablou nicidecum idilic, din categoria „viaţa la ţară” a apărut şi personajul „votantul rural”. Acesta poate fi lesne recunoscut prin absenţa culturii politice, dar care are păreri şi pune ştampila pe un candidat.
Şi aici intervine destinul. Sau soarta. Sau Dumnezeu cu toţi sfinţii. De aici rezultă că ăla de dădu pe la biserică ceva pomană electorală, care a aprins lumânări, are şansa divină să primească un vot în plus.
Pentru cei care se întreabă cum de este posibil un asemenea fenomen, paranormal de-a dreptul, răspunsul este simplu. L-a dat o săteancă intervievată care a mărturisit, senin – nu ştiu dacă şi senil – că ea pune ştampila la întâmplare pe buletinul de vot, pentru că este analfabetă.
Acum, când scriu, am revelaţia faptului că distrugerea sistemului educaţional din România, prin n+1 moduri – pe care nu le reiau aici, cunoscătorii ştiu cum şi ce – s-a făcut tocmai în acest scop: ca aleşii să fie cei pe care îi vrea Domnul. Că omul, clar, dă votul său aceluia care îi stârpeşte foamea şi setea de pufoaică pe moment.
Deci, cu cine votăm?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *