Mircea Băsescu: victimă sau complice?

indexAzi pe la prânz, foarte alarmată, o doamnă respectabilă îmi spune, cu sufletul la gură, că Mircea Băsescu a cam încurcat-o cu neamurile lu’ Bercea Mondial, pe motiv că ar fi luat de la ei vreo 600.000 de euro ca să îi scape pielea interlopului. Şi dă-i şi spune că Băsescu şi neamul lui e rău, că preşedintele îşi bate joc de români. „Păi zicea şi ăsta, Mădălin Voicu, la Antena 3, că io mă uit la Antena 3, tiganii îs răzbunători. Dacă ei ţi-au dat nişte bani să îi scoţi din belea şi n-ai făcut-o, vin la tine, să le dai banii”. Şi a continuat: „Păi de unde au ăştia atâţia bani, ai văzut-o şi p-aia, pă Ioana Băsescu, a făcut bani pă spatele lu’ tac-su. Şi ailaltă, cu „succesuri”, a avut voturi de la ţigani, de a ajuns ea acolo (la Bruxelles – n.mea)”.
Părerile sunt însă împărţite. O altă doamnă e convinsă de nevinovăţia fratelui preşedintelui şi argumentează că, în ţara asta, dacă vrei să faci o treabă, să reuşeşti, trebuie să te pui bine cu toată lumea. „Ia uite şi la ăla, îl pupă, să zică lumea că sunt prieteni”, comentează cu însufleţire cunoştinţa mea, referitor la imaginile în care Mircea Băsescu este pupat pe ambii obraji de Bercea Mondial.
Dreptate au amândouă. Evenimentul va fi folosit cu vârf şi îndesat de Putere şi Opoziţie pentru a se denigra reciproc. Iar noi, ca proştii, vom privi spectacolul grotesc al unei lumi care nu ne aparţine, care este dincolo de realităţile noastre, dar care, paradoxal, îşi pune bocancul pe sufletele noastre în fiecare moment al vieţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *