De ce cobeşti, Nuţi?

Azi, două partide, unul istoric, altul post decembrist şi-au unit destinele. Lucru văzut cu ochi răi de cea care până nu demult făcea parte din rândurile portocalii ale PDL, nimeni alta decât blonda eminenţă cenuşie a politicii româneşti, femeia care este chestionată mereu cu privire la probleme arzătoare ale naţiei noastre. images
O dată cu unirea celor două formaţiuni, la bine şi la greu, până ce trădătorii îi vor despărţi, Nuţi s-a apucat să cânte Prohodul tinerilor însurăţei. Mai ceva ca meşterul Manole care încerca să o oprească pe Ana să ajungă la el, Nuţi a văzut cum se întunecă sâmbăta. „Astăzi este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare!”, a scris ea pe Fb.
Baba Vanga să fi fost şi nu ar fi putut scoate din creierul mic şi creierul mare o cugetare mai profundă şi mai vizionară. Dar Udrea nu face previziuni de dragul de a le face ci, inspirată, probabil, de momentele în care Brucan analiza, alături de Mândruţă politica românească, ea se apucă şi arată ce dezastru reprezintă pentru ţărişoara noastră noul partid, rezultat prin topirea PDL, condus de nişte impotenţi, „neputincioşi în a-i oferi un viitor”, în PNL. u3
Punându-şi poalele în cap, urlând – metaforic vorbind – din toţi rărunchii, Nuţi zice că PNL şi PDL nu arfi fuzionat dacă nu ar fi vrut să îi dea la gioale lu prezi şi că uşuratica formaţiune gălbioară s-ar putea să ducă tot proiectul în braţele lui Ponta.
Totuşi, femeie cu suflet, Udrea se gândeşte şi la marginalizaţii din PDL care, evident, vor putea merge cu limba scoasă la PMP. „Îmi pare rău de toţi cei marginalizaţi astăzi în PDL care vor fi puşi la colţ şi mai tare în noul PNL şi sper să-şi găsească un drum mai bun.”
Totuşi, cea mai bună apărare e atacul. Se teme PMP de această fuziune? Sau doar Elena Udrea?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *