Just love

Povestea de mai jos e pura fictiune. Se petrece intr-un orasel oarecare cu oameni obisnuiti, ceva mai frumosi ca aia din reclamele la gaz.

El- un tip nici prea prea, nici foarte-foarte, mai degraba genul de om dupa care intorc precupetele capul atunci cand nu achita integral marfa. Ea- genul de femeie care isi cumpara ciorapi de la intrarea la metrou. Nu ar starni gelozii nici daca ar ramane singura femeie de pe Terra.

Intr-o zi, din plictiseala, Cupidon i-a sagetat pe cei doi. Privirile lor s-au intalnit oarecum – ea era cam sasie – si din acel moment… au stiut ca vor ramane impreuna. Alternativa era ca, la batranete, fiecare sa astepte moartea la azil.

Afara incepuse sa ninga cu fulgi mari si cei doi, fredonand Saniuta fuge, au inceput sa alerge prin aerul inghetat. Dorind sa o vada fericita, el o duce in prima carciuma ieftina ce le iese in drum. Comanda o tarie. „Eu nu obisnuiesc sa beau”, spune ea candid, privind in nedeterminata X si provocandu-i barbatului valuri de caldura. Mai tarziu avea sa constate ca temperatira crescuta se datora unui resou aflat in priza. Femeia da paste cap paharul si incepe sa rada tocmai cand el ii povestea un episod trist din existenta efemera: pierderea -sau furtul- colierului facut din dintii de lapte.

Ea rade zgomotos.El, patruns de romantismul momentului, amplificat si de niste colindatori maronii, ia vaza de pe masa, scoate floarea ofilita si ii varsa continutul in poseta. Cateva zile mai tarziu, in garsoniera lui, impodobita cu ghirlande din hartie creponata de un mov violent, complementar cu igrasia de la colturi, veneau parintii color doi. S-au placut numai in momentul in care socrul mare a scos o sticla de doua kile de tuica de prune. Fitoasa, soacra mica a refuzat pe motiv ca ea nu bea decat daca ginerica pune la casetofon caseta cu Dolanescu. Fortat de imprejurari, desi voia sa impresioneze cu ultimul hit al lui Guta, ginerica a ascultat, vreme de juma de kil, trilurile iubitului Ciocarliei.

Nunta lor a fost un vis. Mirii s-au distrat la caminul cultural, au facut poze si le-au pus pe fb. Like au primit numai de la revista „Viata orasului” pentru ca dadusera spaga directorului o tuica si juma de porc.

Dupa acest episod, directorul publicatiei s-a mutat la alt ziar. Acum cica primeste atentii in plic, ca bat mai putin la ochi.

Cei doi amorezi asteapta lunar ajutorul social si se iubesc ca in prima zi. Dovada sta in machiajul vinetiu semipermanent al femeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *