Poate ”La Piovra”. Sau, mai bine, nu. (I)

Corado putea foarte bine sa fie Marin, Ion, Nelu sau Vasile daca atunci cand s-a nascut maica-sa nu s-ar fi uitat cu pasiune la serialul ”Caracatita”…

Indragostita pana peste cap de comisarul CC, Virginica uita ca are un barbat pentru care unica ratiune de a fi era mancarea. Nimic nu iubea mai mult ca salamul, pe care pur si simplu il devora. Seara, in pat, isi intindea mainile slinoase peste Virginica, inlantuind-o intr-o eterna aroma de usturoi si condimente.

Cand Virginica a nascut, a trecut peste dorinta nasilor, cumnatilor, socrilor si vanzatoarei de la aprozar care solicitau, la unison, ca pe baiat sa il cheme Gica.

Viata micului Corado a fost simpla; a ramas de doua ori repetent in clasa intai si a avut paduchi intr-a treia. Deja intr-a opta isi serba majoratul, spre invidia colegilor.

Dupa vreun an, bravul Corado lua viata in piept. A venit in capitala unde s-a angajat ca paznic la un depozit de slapi. In timpul liber punea anunturi la matrimoniale. Se recomanda ”badigard” Corado si isi dadea intalnire numai in fata la Antipa. Cum, insa, era urat de ingrozea pana si sperietorile de ciori, pretendentele fugeau care incotro, majoritatea la metrou.

Disperata, maica-sa ii trimitea tot felul de lucruri descantate de tiganci, sa le poarte ca. zicea ea, ”baiatul are cununiile legate”. Urmarile nu au intarziat sa apara; Corado s-a umplut de paduchi, fapt care l-a facut nostalgic, amintindu-si de inefabila vreme a copilariei. Acest fapt a fost consemnat cu cruce rosie de Corado in calendarul ortodox de pe perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *