Corado si emotia primei iubiri (II)

Va provesteam aici despre drama uriasa pe care a trait-o Corado tocmai cand credea ca si-a gasit sufletul pereche.Si despre faptul ca mama sa venea iute in Capitala sa il scape de asupririle socrellei.
Nici nu se crapase bine de zi cand in usa lui Corado s-au auzit batai puternice. Barbatul era treaz, freca de zor o carpeta a socrellei, patata de ani buni cu ceara si cacao de la o coliva.
Recunoscand ritmicitatea sunetelor materne: bum! Bum! Si doua picioare in usa, lui Corado ii salta inima de bucurie. Prinse curaj si arunca zdreanta langa patul batozei apoi deschise usa. Curentul produs il facu sa se dea inapoi nitel. Acesta a fost si motivul pentru care ma-sa izbucni in lacrimi, jelindu-l ca pe un mort. Momentul emotionant fu amplificat de o aducere aminte: pe firul sensibilitatii si al sistemului de relatii, activitati si procese psihice superioare: inteligenta, limbaj, gandire si imaginatie, adica al intelectului, muma-sa incepu sa fredoneze „Enigmatici si cuminti”.
Zgomotul a trezit-o pe socrella care avea un somn srnsibil. A iesit din camera cu parul valvoi, in camasa de noapte mini-naterialul se dovedise insuficient in fata imensitatii femeii-si cu tigara aprinsa in coltul gurii.
O clipa si Universul a amortit. Cercetatorii de la NASA nu au gasit nici o explicatie pentru fenomen, motiv pentru care au dat vina pe rusi. Timpul a stat pe loc pana in clipa in care mama lui Corado si-a infipt mainile in parul socrellei.
Alarmata de urlete, Alinutza a venit intr-un suflet, insa Corado, barbat, i-a pus piedica. Apoi a inceput sa se strambe. Alinutza nu a ramas datoare si i-a aplicat un pumn fix intre ochi. Turbat, Corado i-a turnat niste sos de rosii in cap si a dat-o afara din casa.
Tot pe palier a ajuns si socrella, care se plangea ca se uita golanii cu jind la pulpele ei de femeie adevarata.
Sa se fi intors era zadarnic, deoarece Corado si maica-sa le-au amenintat cu bataia pe cele doua.
Si asa, Corado s-a intors la anunturile de la matrimoniale. Mai matur, mai exigent, mai barbat. Ca niciodata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *