De ce sunt deprimate femeile? Din cauza la depresie (sic!)!

Citesc tot felul de site-uri care ne informeaza pe noi, femeile, in legatura cu o multime de lucruri. De pilda: de ce e bine sa consumam morcovi si de ce trebuie sa renuntam la zahar, ce trebuie sa citim – in general, carti usurele si patetice, dar asta e o alta poveste si cum trebuie sa ne purtam cu partenerul de viata astfel incat acesta sa nu se mai uite la altele.

Un asemenea site util pana la disperare este si dietetik.ro de unde aflam urmatoarele: ca depresia poate fi detectata dupa mai multe simptome, printre care „starea de spirit depresiva”. Nu v-ati fi gandit la asta, nu-i asa? La fel cum durerea de cap este cauzata de durerea de cap, doar nu de picior. Deci, daca voi simti vreodata ca psihicul meu se indreapta catre materia din care am fost cu totii creati nu imi voi pune intrebari in legatura cu ce anume a declansat aceasta reactie. Raspunsul este evident si fatalist, ceva in genul „de ce ti-e scris nu ai cum sa te feresti”.dep

Problema este, insa, ca aceste site-uri incep sa fie tot mai mult folosite de populatie drept sursa de informare. Ca si ineptiile debitate de savanta de renume mondial Olivia Steer, aia de care nu auzise nici Google-ul pana nu s-a maritat cu Andi Moisescu si care ne invata ea ca nu trebuie sa mancam sarmale ci niste chestii din migdale deshidratate etc etc.

Eu cred ca adevarata sursa a depresiei o reprezinta tocmai acesti propovaduitori eronati care imbolnavesc mintile cititorilor. E doar o parere, evident, dar, in acest noian de opinii, mai conteaza una?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *