Va place sa platiti pentru gratuitatile altora?

Una din placerile mele vinovate este sa circul aproape zilnic cu RATB-ul. Chestia asta imi provoaca niste fiori de nedescris, niste sen-atii vecine cu nebunia si niste ganduri deloc ortodoxe.

Aceasta euforie vine din placerea de a ma inghesui, la sapte dimineata, intr-un autobuz plin, in care daca faci o miscare risti sa il turtesti pe nefericitul de langa. Fiindca, ce sa vezi, scaunele sunt ocupate de pensionari, in cele mai fericite cazuri, spalati. Care, beneficiind de gratuitati, se plimba in voie cat e ziua de lunga prin Capitala. Nu stiu unde ar putea merge ei asa devreme, dar e sigur ca nu poti visa sa prinzi un loc pe scaun.ratb

Regia de Transport se gandeste sa majoreze pretul unei calatorii cu minunatele sicrie pe roti, cunoscute publicului sub numele de autobuze, tramvaie si troleibuze, asta in timp ce pensionarii, chiar si cei cu venitui foarte mari, se plimba gratis. Adica inca o taxa pentru astia de avem un job, doua, trei, ca doar nu conteaza nervii si oboseala, important este sa vedem scaunele pline de pensionari. Care mai au si tupeul sa iti ceara sa te ridici de pe scaun in cazul in care ai prins unul liber. Sau sa te bata, vezi cazul fumatoarei de tigara electronica din mijlocul de transport in comun.

Stiu, articolul asta imi va atrage multimi de injurii si de ifose de la ipocritii care le plang de mila pensionarilor. Va intreb, insa, e normal sa platim pentru gratuitatile altora?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *