Facturi si mancare platite cu vocatie. Ba, ejti nebun?

Articolul de fata a pornit de la o postare distribuita de medicul oradean Flavia Grosan. Acolo se vorbea, printre altele, de faptul ca medicii ar trebui sa fie dedicati muncii lor si mai putin interesati de bani. images

Asta mi-a adus aminte de perioada – in mare parte frumoasa, ce-i drept – cand lucram la un ziar in provincie. Nu dau nume, va fi recunoscut imediat de cunoscatori dupa indiciile evidente. Salariile erau foarte mici. Cei care munceau acolo veneau, sincer, mai mult din pasiune pentru meserie si nu pentru banii care, uneori, erau dati cu taraita. La un moment dat, incepuse sa circule si o vorba: „Zi merci ca ai unde munci, ma, mai vrei si bani?!!?”

Cam asa e si cu perceptia publica, venita mai ales din partea unora care traiesc din „social” si nu stiu ce inseamna banul muncit. Prin perpetuarea acestui sistem de incurajare a nemuncii, Guvernul nu face decat sa isi bata joc de toti cei care muncim la stat si privat, platim taxe si ne gandim la ziua de maine.

As vrea sa vad cum ar fi daca statul nu ar mai acorda ajutoare sociale si cei care stau acum cu mana intinsa la banul public isi vor cumpara mancare cu… pasiune si vocatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *