Prostituate, hoti si aurolaci. Chiar asa suntem?

Ma uitam azi pe net fara sa deschid vreo pagina. Nu mi s-a parut interesant nici un titlu, nu am reactionat la amenintarile cu sfarsitul lumii sau la promisiunile ca voi ramane socata de ceea ce voi citi. Si asta pentru ca viata bate filmul, iar niste scribi amarati cu numele de jurnalisti, asa cum a devenit acum presa, nu au cum sa imi spuna ceva care m-ar da pe spate.

Observ tot mai mult cum niste curve, aurolaci si hoti sunt prezentati ca fiind oameni de succes. Vedeam chiar azi cum s-a dat o mega importanta faptului ca doua surori, gemene, din Buzau, care au devenit cunoscute lumii nu datorita descoperirilor in vreun domeniu academic, ci participarii la emisiunea culturala Next top model-cu fistichiul Bote-au mers la mare in compania unor demnitari. Nu ma surprinde cu nimic, mai ales ca eu nu mai suspectez alesii neamului ca ar gandi puncte de suspensie, limbaj interzis minorilor.

In paralel, stirile despre studentii, elevii sau talentatii Romaniei sunt ascunse sub pres. De ce ar interesa daca geniile noastre nu se dezbraca? Cercetarea? Ce e aia? Noi traim in tara in care panarama de Loredana Chivu castiga intr-o saptamana cat un profesor universitar intr-o luna. Este de la sine inteles dezinteresul marcant al tinerilor pentru invatatura.

Intr-un alt articol se arata cum CNN a facut un reportaj despre aurolacii de la Gara de Nord. aurolaci

Si ma intreb cu tristete; asa am ajuns?

Probabil, in momentul in care scriu, o domnisorica siliconata si botoxata fumeaza, alaturi de un cocalar-afacerist roman, politician-intr-o masina de sute de mii de euro, in timp ce traverseaza zona Garii de Nord. In tot acest timp, sumedenie de bgetari si angajati la patron asteapta, intr-un miros greu de indurat, sa vina autobuzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *