Vrabia malai viseaza si Florin Diaconu colive.

Fac de la bun inceput precizarea ca Florin Diaconu este doctor in stiinte politice, conferentiar in cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si director&senior contributor al Centrului Hans J. Morgenthau.florin diaconu

Numele nu mi-ar fi spus nimic in alt context – iertata-mi fie ingnoranta!- daca nu mi-ar fi sarit in ochi articolul pe care l-a publicat astazi in Ziare. com, intitulat – academic, desigur- „250.000 de colive, toate pentru Putin”. Articolul este o imbinare intre analiza-superficiala a starii armatei romane din acest moment si viziunea idealista a autorului, care sugereaza ca ar fi foarte buna infiintarea garzilor cetatenesti. Asta dupa ce prezinta o realitate in care Rusia, condusa de Putin, aproape ca vine peste noi, evident pe principiul ca se invecineaza cu cine vrea ea. „Cu pantalonii-n vine – din punct de vederre al dotarii armatei – Romania nu poate face, pe termen scurt, prin metode conventionale, prea multe.(…)… cum ar fi ca rusii sa aiba de furca (…) si cu macar vreo 250.000 de cetateni inarmati, fiecare cu cate o pusca buna”.

Articolul merge pe ideea drobului de sare care pica peste copil. „Unii presupun ca regimul Putin ar fi pe de-a-ntregul rational. Poate ca e, poate ca nu. N-avem de unde sti” (Asta inseamna ca autorul isi realizeaza expunerea doar pe supozitii si da publicitatii scenarii mai mult sau mai putin realiste? -n.mea).”… si nici n-as dori sa aflam (?!?-n.mea), cu destula precizie, decat atunci cand ar fi cu mult prea tarziu”.v.putin

La o simpla analiza pe text se observa foarte clar ca tot ce se doreste este, daca nu crearea unei psihoze, macar aruncarea unei fumigene in directia lui Vladimir Putin. Acest lucru il pune, insa, pe autor, intr-o lumina deloc favorabila. In calitate de doctor in stiinte politce, afirmatiile privind rationalitatea regimului Putin, bazate exclusiv pe probabilitati-„poate ca e, poate ca nu” pun sub semnul intrebarii capacitatea de solutionare a unei teme de asemenea calibru de catre Florin Diaconu.

Solutia gasita este aceea a inarmarii populatiei-asta in contextul in care actele de violenta la noi in tara sunt in crestere. Mai mult, persoanele in cauza ar avea permis de port arma? Ce anume ii califica drept buni de inrolat in armata de voluntari ai patriei?

Cuprins de euforia infrangerii lui Vladimir Putin, Florin Diaconu incheie apoteotic: „Fiecare pusca din aceasta, pastrata la domiciliu de un cetatean roman (si clanurile interlope sunt formate tot din cetateni romani-n.mea), impreuna cu munitia necesara, ar putea insemna, probabil, o coliva in plus pe o masa din Rusia, daca Moscova decide cumva sa ne faca o „vizita”. Iar sa inghita un sfert de milion de colive ar fi prea mult, chiar si pentru un pradator atat de rapace cum e Putin”. Clar, Florin Diaconu a fost si este fan al povestirilor istorice ale lui Dumitru Almas.

Astept cu interes continuarea elitista a articolului. Oare in urmatorul material ce ii va pregati Florin Diaconu lui Vladimir Putin? Ramaneti pe Ziare.com pentru ca nici nu stiti ce pierdeti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *