CFR Paradit.

Ieri dimineata am mers pana la Buzau cu un minunat tren al CFR-ului. Urc in tren, astept nitel, porneste. Simt aer rece la picioare, semn ca aerul conditionat functioneaza. Tot ce vreau e sa nu ajung sloi la destinatie. Imi pun castile in urechi si ma pregatesc sa astept sa treaca timpul.

Timpul trecea el, numai ca, nici bine nu pornise trenul, ca se si aud niste paraieli de ziceai ca se rupe in bucati. Fiindca mai patisem asta si data trecuta cand am mers la Buzau nu mi-am mai facut probleme, stiam ca nu o sa ajung pe sina. Daca nici asta nu inseamna incredere in mijloacele de transport in comun nu stiu ce sa mai zic! images

Ca ochiul in capul mortului a mers. Trenule, caruta mica, bine ca m-ai dus teafara la destinatie. Teafara macar fizic, nu stiu daca, pe termen lung, psihicul meu nu va avea de suferit. Dar sa fiu optimista.

Azi m-am intors. Tot cu un minunat tren CFR, dovada ca sunt de-a dreptul masochista. Iar am indurat frigul, desi cetatenii din vagon au zbierat dupa nas sa inchida aerul conditionat. Asemeni statului roman, nasul n-a reactionat. Adica am inghetat pana la Bucuresti Nord.

Ca tacamul sa fie complet, vreo ora am ascultat-desi nu doream asta-problemele unei tanti trecuta de prima si a doua tinerete.Statea in spatele meu si urla in telefon. Ea avea niste probleme la job. Ea, un om calificat si capabil, in antiteza cu un oarecare Costel, care, sustinea ea, lua banii de pomana.

Dumnezeu nu m-a lasat si am ajuns cu bine la destinatie. Cu picioarele intepenite de frig, cu un inceput de raguseala si un rinichi dureros din cauza frigului, am coborat pe peron. Dar totul e bine cand se termina cu bine, nu-i asa?

Acum am inceput sa am si febra. Multumesc, CFR, traiasca familia ta!

P.S. Initial, voiam sa imi numesc articolul „CFR Paradise”, dupa „Gangster Paradise”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *