Cum ne noi nu ne nimeni, dar totul dupa reguli! Contest!

Azi e ziua in care mintile dilite fac valva. Asa ca dupa lectia de win lost si alte dili dili a consilierei de la Primaria Generala am gasit un articol despre cum sa ne certam dupa reguli. Adica totul trebuie sa fie facut ca la carte, nu sa ne apuce istericalele. Metodic, zic.

Stiu ca nu mai puteti de curiozitate, tropaiti deja in fata dispozitivului de pe care cititi acest articol plin de argumente si ratiune pura, mai ceva ca la Kant, asa ca va prezint regulile. Partea cu italice e comentariul meu, dar presupun ca va veti da seama de asta, dupa limbajul academic si metafizica.

1.Inainte sa rabufnească o cearta, asigurati-va amandoi ca momentul este cel mai potrivit.

Corect. Inainte sa dai drumul demonilor interiori, pentru ca, nu-i asa, si ingerii au demonii lor, iar vecinii au urechi si telefoane mobile, precum si disponibilitatea de a chema sectoristul la orice ora din zi si noapte, trebuie analizat momentul. Este ora la care batranica cu reclamatiile de la parter isi plimba cainele? Atunci, hai sa ne certam! Este ora la care juma de bloc e plecat in vacanta? Atunci, hai!

Sau daca, dimpotriva, doresti audienta, trebuie sa stii cand sa te certi sa fii in prime time.

2.Nu uitati ca fiecare cearta are ca scop final întelegerea mai profunda a celuilalt.

Adica punctul maxim in care cedeaza.

3. Controlati-va adesea armele, pentru a va asigura ca nu sunt periculoase.

Verificati daca perna cu care sotia se pregateste sa va dea in cap nu contine si fierul de calcat sau oala nu e proaspat luata de pe foc. Succes!

4. Straduiti-va sa coborati, nu să ridicati tonul vocii voastre.

Injurati printre dinti.

5. Nu va certati niciodata in public si nu faceti cunoscute celorlalti problemele voastre personale.

Daca e fara public, fara ridicatul poalelor in cap, ce rost mai are cearta?

6. Sa fim pregatiti pentru reconciliere, atunci cand unul va spune „stop”

Am ras.

7. Cand mergeti la culcare, lasati deoparte tema conflictului, pana cand veti cadea de acord ca este nevoie sa o dezbateti mai pe larg.

Aici se revine la punctul trei. Terminati cearta inainte de culcare, pentru ca nu se stie niciodata va mai treziti a doua zi.

2 thoughts on “Cum ne noi nu ne nimeni, dar totul dupa reguli! Contest!

  1. eu sunt de acord cu aia sa fim pregatiti de impacare. Toate lumea stie ca sexul de impacare este cel mai bun din lume 😛 :))) oricum, geniale sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *