Cum sa atragi fericirea in viata ta.

Nu am inteles niciodata de ce atat de multa lume se da in vant dupa sfaturile oricarei fatuci care pretinde ca a gasit calea spre fericire. Anul trecut, vazusem cum o fata din Suceava cica adusese fericire intregii planete si dadea niste sfaturi de un ridicol absolut. Nu am retinut vreunul si, sincer, nici nu am facut vreun eforrt in acedest sens. Eu cred ca fericirea nu apare ca urmarea unor sfaturi prostesti. Desigur, iti poti gasi linistea interioara, poti sa iti ajuti semenii, poti face o multime de lucruri care sa iti aduca o stare de bine.

Dar, oare, asta inseamna cu adevarat fericirea? Satisfactia personala? Bucuria ca, privind viata ca pe o competitie, te-ai dovedit mai bun decat cel de langa tine, chiar daca, pentru a ajunge in varf, ai calcat pe cadavre?

Ce este, in fapt, fericirea si cand anume putem vorbi de atingerea ei? Sau chiar vrem ca obiectivul nostru in aceasta viata sa fie acela de a deveni fericiti?

Eu nu cred in sfaturile care ar trebui sa imi aduca fericirea. Eu prefer sa savurez fiecare bucurie a vietii mele, sa imi doresc si chiar sa reusesc sa o transform intr-o bucurie mai mare. Nu cred, insa, ca este posibil-ipocritii sunt rugati sa inchida pagina-sa poti avea reusite in viata fara sa ii ranesti pe cei din jur. Macar in orgoliu. Invidia pe care o generezi reprezinta, pentru multi, un adevarat cutit infipt in inima.

Asa ca fii mai bun nu este acelasi lucru cu fii prost de bun, la fel cum iubeste-ti aproapele nu cred ca poate fi echivalent cu neglijarea propriei persoane.

Dupa cum se poate observa, conceptul de fericire poate fi privit in foarte multe feluri. Asa ca dragi cititori ai blogului, nu va mai lasati manipulati de orice netezita pe creier care, nu se stie prin ce imprejurari, a fost promovata in presa si la tv si privita ca un adevarat guru! Folositi-va mintea si ganditi. E gratis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *