Lexicul sarac si atacurile la adresa lui Vladimir Putin.

In ultima vreme, privesc cu mila incercarile unor angajati sau colaboratori ai ziarelor „Adevarul” si „Evenimentul zilei” de a-l denigra sau demoniza pe presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin.

Si spun acest lucru dintr-un motiv foarte simplu: acesti jurnalisti fie nu au proprietatea termenilor, fie au un lexic sarac, dublat de o infumurare fara margini, care rezulta din atitudinea cu care abordeaza subiecte de interes mondial intr-o maniera tipic tabloida.

Uneori, am impresia ca o compunere scolara, a unui elev mediocru, ar fi net superioara acestor articole.

Astazi, am gasit un articol in Adevarul. Nimic nou, numai ca jurnalista, care are in vocabular cateva cuvinte uzuale, incearca sa il demonizeze pe Putin, sa ne arate noua, ignorantilor si, poate, sustinatorilor presedintelui rus cat de rau este acesta si cum ataca el NATO, acest Dumnezeu pe pamant.

Citez din epistola catre cetateni a jurnalistei – ma mir ca de fiecare data cand apare in „Adevarul” un articol despre Vladimir Putin poarta o alta semnatura, desi stilul este acelasi( Nu acuz, doar ma intreb daca nu cumva avem de-a face cu una si aceeasi „eminenta cenusie”-n.mea.): „Liderul de la Kremlin nu a ezitat să arate din nou cu degetul spre Alianţa Nord-Atlantică, amintind totodată de poziţia pe care el a adoptat-o în anul 2007, la Conferinţa de Securitate de la München, unde a avertizat asupra pericolului unei hegemonii americane, dar şi asupra pericolului extinderii Alianţei Nord-Atlantice spre est.”images

Autoarea, Andreea Romanovschi, obisnuita -sau, poate, indoctrinata- cu ideea ca toti trebuie sa se plece in fata Statelor Iubite ale Americii – expresia nu imi apartine mie, ci profesorului de istorie din liceu – nu concepe nici in ruptul capului faptul ca in lume exista un om care are curaj sa spuna lucrurilor pe nume si sa se impotriveasca. Mai mult, tonul si expresiile folosite pentru a explica atitudinea liderului de la Kremlin sunt cel putin ofensatoare nu doar la adresa acestuia, ci a intregii Federatii Ruse. Ma intreb de ce Ambasada Federatiei Ruse de la Bucuresti nu ia atitudine in aceasta privinta. Cum poate sa spuna aceasta autoare ca „liderul de la Kremlin nu a ezitat sa arate din nou cu degetul spre Alianta Nord-Atlantica”? Cumva Bucurestiul ar trebui sa ii dea directive lui Vladimir Putin sau, poate, tonul unor jurnalisti damboviteni, care dau dovada de un tupeu fara margini, ar trebui sa sperie?

Adevarul o trimite in lupta pe Andreea Roamnovschi, probabil datorita numelui sau, incercand, folosind stilul lui Caragiale de a infiera inca o data Federatia Rusa si pe presedintele acestuia, deoarece autoarea induce ideea potrivit careia Putin doreste refacerea URSS. Familia Romanovilor a fost ultima familie domnitoare in Rusia, iar ultimul tar a fost executat de bolsevici, impreuna cu familia sa. URSS este o constructie tipic comunista. Q.E.D.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *