Tanti Areta, analista de la bloc

Tanti Areta este o femeie pensionara, cu parul coafat „sarmale”, in halat si papuci roz, vopsita brunet, mica de statura si grasa. Ea este prototipul gospodinei de la bloc, asa ca parerile ei pot fi gasite in orice cutie de chibrituri intitulata pompos „bloc”.

Tanti Areta, cu experienta ei de viata, este foarte critica. Uneori o da in nihilism, dar ea nu stie termenul, asa ca nu are rost sa o idealizez cumva.images

Astazi, spre exemplu, tanti Areta, care se vaita ca o cuprinsese o raceala, mai ales ca se daduse peste cap sa faca si curatenie, si mancare si statuse cu geamul de la bucatarie deschis, pe unde, o data cu adierile si mirosurile de mancare de la vecini venea si puf de la plopi, era total nemultumita de Iohannis. Ca de obicei, pentru ca, spunea ea cu mandrie: „io si stiti ci l-am votat pi Ponta, desi toti mi-a zis si-l votez pa Iohannis asta. Da mie nu mi-a placut unguru asta, neamt, ce-o fi. Si uite-acu: ce-a facut? Si cand o mai vad si pa nevasta-sa aia, cu fuste scurte, crapate… Pai ala-i hal di femeie? Si sa mai duce imbracata asa si la studenti. Pi aia cand o vede, na! E si ei baieti, carti mai invata?Ptiu!” mai zice tanti Areta care, scuipand ca pe Uciga-l toaca, arata ca ea a fost femeie cinstita toata viata.

Evident, tanti Areta este nemultumita ca presedintele nu vorbeste liber si crede cu tarie ca discursurile ii sunt scrise de nevasta. Se mira cand afla ca presedintele are consilieri. I s-a zdruncinat un crez. Ala ca nevasta e in toate, in cele ce sunt si maine vor rade la soare.

Pentru ea, Victor Ponta ramane un zeu. Restul… e can-can.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *