Corado frange inimi.

Dupa atatea episoade presarate cu rateuri amoroase, se intoarse roata si pentru Corado. Nu se stie din ce motiv ajunsese sa fie asaltat de femei.

Maica-sa zicea ca acatistele platite cu bani imprumutati de la Provident si Icredit puse pe la manastirile din Romania il ajutasera, dar nu avea nici o dovada in acest sens, in afara de restantele la plata ratelor.

Dar cum pe plan sentimental lucrurile mergeau bine pentru Corado, putem trage concluzia ca sfintii pusesera o vorba buna la Doamne-Doamne si individul incepuse sa franga inimi.

Una din acestea era chiar a contabilei de la firma unde el lucra ca paznic. O tipa inalta, roscata, frumoasa, cu ochi verzi de te baga in boala si decolteu generos, care trecea printr-o despartire urata de cel cu care fusese in excursie in Bulgaria.

Iesise la tigara intr-o zi si, fiindca isi uitase bricheta in poseta, Corado ii aprinsese un chibrit din cele cumparate de ma-sa pentru  candela. Femeia, pe numele ei Camelia, a vazut in acest gest unul plin de tandrete, one of this moments in care timpul se opreste in loc si ingerii canta imnuri de slava. Si-a amintit apoi, cu ochii lacrimand, ca fostul niciodata nu fusese asa amabil cu ea si incepu sa il priveasca pe paznic cu o duiosie aproape materna. Din vorba in vorba, au decis sa se intalneasca si in oras, pentru ca doua inimi ce suspina trebuie neaparat sa isi gaseasca fericirea.

A fost suficient pentru Corado sa apara la brat cu asa o bunaciune, ca, imediat, a fost invidiat de barbati si privit cu admiratie de alte femei, una mai frumoasa decat alta, asa ca bietul paznic ajunsese sa se creada cel putin un Banderas al cladirii si un Bruce Lee al inimilor.

„Ma vrea toate femeile”, ii scrisese el intr-o zi ma-sii, dupa ce stersese vreo suta de mesaje din telefon. In paranteza fie spus, numarul lui era afisat la intrarea in cladirea de birouri, pentru a putea fi sunat in caz de situatie de urgenta.

Cum Camelia devenise geloasa iar Corado prinsese incredere in sine cat pentru zece vieti, relatia a inceput sa scartaie. Cami i-a trimis un mesaj lung, in care ii spunea cat l-a iubit si ca iubirea ei ii va lipsi. „Vreau sa te uit, ca sa pot ierta. Eu ma dezleg de iubirea ta”, i-a scris femeia in final, dar Corado nu a inteles nimic.

Vorbele ei l-au ajuns, insa, si, intr-o zi, s-a vazut din nou singur. Ma-sa deja primea somatii de plata acasa, asa ca nu avea cum sa mai faca rost de alti bani pentru acatiste.

Si povestea a intrat pe fagasul stiut…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *