Oamenii toxici de langa noi

Cu siguranta v-ati confruntat, cel putin o data in viata, cu un om toxic. In cazul in care vi s-a intamplat doar o data, sunteti niste norocosi. Inseamna ca am eu ghinion, vorba presedintelui.

Dar sa revin. Ce este un om toxic? Omul toxic este cel care iti creeaza senzatie de nesiguranta, de teama, care te saboteaza-constient sau nu- si care pare ca are ca unic scop in viata terorizarea ta ca individ. Omul toxic te seaca de energie.

Adevarul este ca nu ne putem feri in totalitate de asemenea indivizi. Ca se poate, prea bine, sa scapi de dracu si sa dai peste tac-su. Caz in care ajungi sa il regreti din suflet pe primul pe care, in imensa ta bunatate, pareai ca ai ajuns sa il intelegi.Sa crezi ca omul e doar un mare nefericit care trebuie inteles. Si, poate, ajutat. Numai ca acesti oameni sunt adevarati vampiri energetici. Si toate intentiile tale bune se duc pe apa sambetei, iar tu ajungi sa te intrebi, tot mai obosit, ce nu a functionat.

Pai nu a functionat un singur lucru: modul de abordare. Acesti oameni se hranesc cu suferinta pe care le-o provoaca altora. O trauma produsa echivaleaza pentru o persoana toxica, in mintea sa, cu o victorie. Pentru ca oamenii toxici simt nevoia sa aiba totul sub control. Pentru ei, nu conteaza ce metode adopta, important este sa isi atinga scopul.

Ajungi, astfel, in situatia de a nu mai intelege nimic. Pentru ca acest tip de individ incearca toate metodele sa iti gasesca punctul slab. Vulnerabilitatea. Docilitatea ta nu il linisteste, pentru ca el va crede mereu si mereu ca, nu se stie cand, dar cu siguranta tu ii vei face un rau. Desi gandul tau zboara la o pajiste inflorita, fara wi-fi si fara semnal la mobil.

Va intreb: putem scapa de oamenii toxici din jurul nostru? Daca da, cum si pentru cat timp? Pana la gasirea unei noi victime?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *