Cât de mult contează banii într-o relaţie?


Text de Georgiana Arsene.

Mulţi ar spune că privesc lucrurile cu cinism şi dintr-o perspectivă strict materialistă. Pentru că, nu-i aşa, dragostea presupune renunţarea totală la tine şi trăitul doar pentru celălalt. Iar asta definește o relație perfectă.

Nimic mai greşit. Independenţa financiară reuşeşte să echilibreze lucrurile, pentru că nu trăim într-o lume ideală, ci într-una în care, din păcate, cutia de scrisori ne aduce aminte să plătim ce am consumat. Nu este nimic rău în a te dedica persoanei iubite, în a face totul pentru o relație reușită. Dimpotrivă, este chiar indicat, fiindcă după aia apar tot felul de alte probleme, frustrări şi, în final, relaţia eşuează lamentabil.

Ce te faci, însă, când tu, femeie, câştigi mai mult decât el şi sarcina achitării facturilor îţi revine, exclusiv, ţie? Accepţi cu seninătate situaţia şi mergi mai departe de dragul relaţiei? Vorbeşti cu iubitul tău despre asta? Rezolvi situaţia în urma discuţiei democratice? Puţin probabil, mai ales dacă iubitul este un suflet liber, care nu vrea să se simtă constrâns de chestiuni pământeşti gen job, facturi, bani. El visează la o libertate absolută, în care să stea pe o plajă pustie, la apus, cu tine în braţe, ascultând zgomotul valurilor.

relație - banirelatie

Îl priveşti uluită şi îi spui, cu ultimele resurse de răbdare-după ce ai avut o zi plină- că şi mersul la mare costă. El se uită inocent, repetă rugămintea şi apoi îşi declară solemn şi teatral că, dacă nu mergeţi, nu îl iubeşti. Îl înjuri în gând şi pleci pe balcon şă fumezi ultimele 10 ţigări din pachet, gândindu-te, cu o ultimă doză de optimism, că ai înnebunit şi dialogul de mai înainte nu a avut loc. Că asta nu mai e relație serioasă.

Viaţa bate filmul şi, în zilele următoare, iubitul îţi spune la fel de senin că a luat nişte bani din rezervele voastre pentru a-l ajuta pe Marcel-ştii tu, prietenul acela comun ce cântă prin Centrul Vechi, alt suflet neliniştit- să îşi cumpere o chitară nouă.

Cu calm, deschizi dulapul, îi scoţi hainele, i le pui în braţe şi, direcţionându-l spre ușă, îi spui să îşi facă o formaţie de trubaduri cu Marcel pentru că relaţia s-a încheiat.

Nici varianta în care el are banii lui şi este extrem de econom spre zgârcit nu e o soluţie. Îţi cumperi, să zicem, o rochie. Zgârcitul îţi deschide dulapul şi îţi arată că mai avei rochii şi, deci, investiţia nu a meritat. Că pe el nu îl interesează, te iubeşte aşa cum eşti.

De aceea militez pentru independenţa financiară a fiecărui partener într-o relație. Împărţiţi cheltuielile, faceţi-vă surprize, dar nu forţaţi nota!

http://emmazeicescu.ro/love/cat-mult-conteaza-banii-intr-o-relatie/

Despre nimic. Despre viaţă.

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: