„Am comis-o din nou”

„Propaganda inceteaza de-a mai fi eficace in momentul in care prezenta ei devine vizibila”. Joseph Goebbels

Jurnalismul nu inseamna preluarea unor informatii, la a treia mana si aruncarea pe piata. Dar cand unicul scop este acela de a defaima seful unui stat si de a crea panica printre cetateni, totul se considera a fi permis.

Chiar daca nu ii suspectez pe evezisti ca l-au citit pe Joseph Goebbels, care afirma ca „o minciuna repetata de o mie de ori ramane o minciuna, dar o minciuna repetata de un milion de ori devine un adevar”, nu pot sa nu ii admir pentru tenacitatea cu care se lupta sa distruga imaginea lui Vladimir Putin. Tenacitate demna, desigur, de o cauza mai buna.

Am facut o introducere cam lunga. Cred ca am fost influentata-negativ de un editorial din Romania libera.

Articolul asupra caruia atrag atentia se numeste „Vladimir Putin ar vrea sa invadeze Romania. Declaratia care ar putea isca un razboi intre Est si Vest”. Este citat un ziar german care il citeaza, la randul sau, pe presedintele Ucrainei, Petro Porosenko. Acesta sustine ca Vladimir Putin a declarat ca, daca vrea, in doua zile, armata Rusiei poate ajunge chiar la Bucuresti.

Intr-adevar, in presa a aparut, in urma cu 2 ani, declaratia lui Jose Manuel Barosso, presedintele Uniunii Europene, care a afirmat ca Putin nu a vrut sa raspunda la intrebarile sale privind prezenta militarilor rusi in Ucraina si s-ar fi aratat amenintator: „Daca vreau, iau Kievul in doua saptamani!” Sursa: Mediafax

Ziarul romanesc merge mai departe si afirma ca „aceasta este prima data cand Vladimir Putin afirma ca ar putea sa invadeze state membre NATO si UE”. Afirmatiile jurnalistului roman sunt extrem de grave.

In primul rand, nu Vladimir Putin a facut afirmatia, ci Porosenko. Nu exista o amenintare DIRECTA a liderului de la Kremlin. Iar in al doilea rand, cine are interes sa izbucneasca un razboi in regiune? Nu cred ca rusii.

Nu in ultimul rand, trebuie avute in vedere declaratiile lui Porosenko facute de-a lungul timpului la adresa lui Vladimir Putin. La o simpla cautare pe Google, cei interesati pot afla multe. Iar spusele sale referitoare la Vladimir Putin pot fi considerate ca fiind ale unui… „cetatean”.

Fără titlu

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *