Propaganda occidentala cea fara de culoare si elucubratiile UFO-iste.

de Georgiana Arsene

Prietenii americanilor din presa romana explica, bazandu-se pe informatiile furnizate de site-ul Inquisitr care, la randul sau, citeaza „eminenti conspirologi de peste Ocean”, de ce Rusia este o superputere militara.

La prima vedere, am crezut ca intreg articolul preluat cu incredere si devotament de presa romana este un pamflet. Dar, nu! monalisa

Desi nu imi vine nici acum sa cred ca unii sunt capabili sa faca asemenea afirmatii care ii aduc in derizoriu, realitatea mi-a dovedit, inca o data, contrariul. Site-ul respectiv il citeaza pe James Preston, despre care nu ni se dau nici un fel de detalii, nimic care sa il indreptateasca sa isi dea cu parerea in acest subiect. La o simpla cautare pe Google, acest nume ii este atribuit unui actor. Mai mult decat atat, site-ul romanesc nu pune un link catre articolul original, fapt care ma face sa ma intreb cate este documentare in acest caz si cat este vorba despre un material „servit”? „James Preston, de exemplu, crede ca armele performante, precum torpile si rachete supersonice in stare sa efectueze manevre deosebit de dificile, de care dispune armata lui Putin, nu sunt rezultatul exclusiv al priceperii inginerilor rusi, ca nu ar fi reusit nimic fara ajutor tehnologic extraterestru„.

Ia sa vedem, insa, ce spunea portavocea Evenimentul Zilei. In data de 16 octombrie 2015, sub titlul „Analiza cutremuratoare THE NEW YORK TIMES. RUSIA foloseste SIRIA pentru a TESTA cele mai noi arme si tehnici militare. BOMBARDIERUL cu care PUTIN sperie expertii militari NATO”, Evenimentul Zilei sustine ca „Evolutia spectaculoasa a Rusiei din punct de vedere militar nu mai poate fi contestata nici macar de cei mai sceptici observatori occidentali. La capatul a doua saptamani de atacuri si bombardamente aeriene in Siria, Vladimir Putin pare sa fi obtinut imaginea dupa care tanjea de atat vreme: armata Rusiei este capabila sa desfasoare operatiuni militare complexe chiar si in afara granitelor tarii. Dincolo de prietenia ruso-siriana este vorba, mai ales, de o demonstratie cu ajutorul careia au fost expuse (dar, mai ales, TESTATE) armamentul, tehnicile si strategiile armatei ruse”.

Care este scopul unui articol prin care se creeaza o legatura intre Vladimir Putin si extraterestri, ce creeaza povestea unei colaborari in plan tehnologic intre Terra si o civilizatie din spatiu? Substratul este simplu; prezinta o Rusie agresiva, abuziva, fara respect pentru reguli sau pentru dorinta populatiei.

La ce serveste asta? La manipularea opiniei publice, prin apelul facut la „memoria istorica latenta, ce tine de substrat cultural, educatie, amintiri si povesti de familie, mituri persistente, stereotipuri construite in zeci de ani si care alcatuieste un nucleu mai profund negativ la adresa Federatiei Ruse, nucleu solid si constituit intelectual si social, dar cu un impact mult mai mic decat poate presupune un politician ce ar dori sa speculeze un loc comun pentru castiguri electorale”. Sursa

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *