Nationalismul romanesc face jocurile SUA


Motto: “In dragoste si in razboi, totul este permis”.

Georgiana Arsene

Partidul Romania Unita si-a declarant astazi, prin vocea liderului sau, Bogdan Diaconu, obedienta fata de Statele Unite ale Americii si fata de parteneriatul strategic cu NATO. Asta in conditiile in care partidul se declara unui nationalist, de sorginte National-Democrata si accentueaza ideile lui Nicolae Iorga, cel care afirma : “Sa nu ne luam atitudini de pedanti care scormonesc nu stiu ce teorii apusene si pretind sa schimbe obiceiurile de cugetare ale natiunii lor, ci sa incepem intai, prin studierea obiceiurilor de cugetare ale natiunii noastre, sa ne inspiram din toate traditiile poporului din care facem parte, sa insumam in sufletul nostru toate experientele de atatea veacuri ale acelui popor si, dupa ce vom sti toate aceste lucruri, pe urma sa ne gandim la elaborarea unei doctrine pe care s-o punem la indemana poporului si pe care el n-o va primi niciodata daca nu va veni, in randul intai, de la dansul”. Sursa.bd

Capitalul strain vs cel autohton, un raport de 4,5 la 1

“Salut mesajul domnului ambasador al SUA, Klem!

Romania are nevoie de identitate nationala si culturala. Romania are nevoie de protejarea intereselor economice ale capitalului romanesc”, sustine Diaconu.

Este drept, cuvintele sunt frumoase, inaltatoare si inflacarate chiar, dar nu prea conforme cu realitatile economice romanesti. Si aceasta deoarece, potrivit bucurestifm.ro, “Romania are nevoie de investitorii straini pentru ca nu exista suficient capital autohton pentru cat ar avea nevoie o economie nationala moderna”.

Jurnalistii postului de radio isi argumenteaza spusele cu ajutorul unei analize intreprinse de Ziarul Financiar, in data de 7 iunie a anului in curs. Potrivit acestei analize, avem un top 10 al companiilor romanesti controlate de straini. Printre ele regasim tot ceea ce are mai bun industria autohtona: Automobile Dacia, OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil.

Si in comert este aceeasi situatie. Intalnim giganti precum Kaufland si Carrefour, ajunse acum in top 10.

Exista posibilitatea ca societatile romanesti sa concureze, in privinta capitalului, cu cele straine?

Aceeasi analiza ne da vesti deloc optimiste. Si anume, ca sunt sanse mici sa devina capitalul romanesc la fel de puternic precum este cel strain. De vina este faptul ca nu se mai privatizeaza companii intregi, nici in energie, nici in constructiile de masini, nici in transporturi, nici in domeniul bancar.

Revin acum la declaratia lui Bogdan Diaconu si lansez public intrebarea: “Sunt-si daca da, in ce fel- protejate interesele economice ale capitalului romanesc?”

„Multe superputeri nu au nevoie de aliati, ci de vasali” – V. Putin

Conform dexonline.ro, nationalismul este definit ca fiind o “doctrina politica bazata pe apararea (uneori exagerata) a drepturilor si aspiratiilor nationale”.image-2015-12-18-20675966-0-infografic-scut-antiracheta

Vom vedea, in cele ce urmeaza, cum aplica liderul PRU acest fapt: “Romania are nevoie de Parteneriatul Strategic cu SUA si va fi prezenta mereu ca partener NATO! Romania e mandra ca, dintre toate tarile din zona, are baza de la Deveselu construita in timpul guvernului Ponta si e mandra ca la Kogalniceanu e unul dintre punctele solide de prezenta SUA!Baza_militara_Mihail_Kogalniceanu

Au americanii interes sa atace actuali sau fosti diplomati, prin vocea lui Bogdan Diaconu? “Dar nu e mandra (Romania-n.mea) cand de la Bruxelles, cativa functionari fac pe sefii cu noi!

Nu e mandra cand il vede pe fostul ambasador al Olandei ca fura TVA cu libanezul Rami Ghaziri!

Nu e mandra cand vede ca ambasadorul Belgiei vrea, fara licitatie, sa faca un mall peste Gara de Nord!” (In schimb, suntem cuprinsi de mandrie nationala cand vedem ce baza militara solida avem la Kogalniceanu-n.mea).

“Nu e mandra cand aude ca ambasadorul Austriei facea trafic de influenta pentru afacerea Fujitsu-Microsoft!

Nu e mandra cand aflam ca singura firma de constructii din Romania e afacerea ambasadorului Italiei la Bucuresti-Astaldi!

Noi, romanii, trebuie sa ne reprezentam si sa ne aparam interesele in Romania si in lume!”

Nu este intamplator atacul la adresa Olandei, Belgiei, Austriei si Italiei, daca ne intoarcem putin in timp si ne amintim de reactiile unora dintre aceste state la problema prelungirii sanctiunilor economice pentru Federatia Rusa!

De altfel, chiar Diaconu recunoaste ca face jocurile SUA: “Pentru romani si pentru PRU nationalismul inseamna sustinerea parteneriatului pentru Securitate cu SUA si respingerea ferma a intelegerilor marsave dintre Germania – Franta cu Rusia in detrimental Romaniei si al Europei!”

Vladimir Putin

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: