Evenimentul Zilei ataca dur, indirect, Ambasada SUA la Bucuresti.

Declaratiile ambasadorului SUA la Chisinau de zilele trecute au tinut capul de afis al multor pagini si au dat nastere la tot felul de actiuni asa-zis nationaliste. Cu alte cuvinte, s-a trezit spiritul patriotic in romani.

La solicitarea Hotnews, Ambasada SUA la Bucuresti a trimis un comunicat privind declaratiile diplomatului sau. „Statele Unite sprijina de multa vreme suveranitatea Republicii Moldova si integritatea sa teritoriala. SUA saluta Romania pentru leadership-ul de care a dat dovada continuu si pentru abordarea colaborativa in sprijinul dezvoltarii democratice a Republicii Moldova, al eforturilor sale de reforma si al continuarii procesului de integrare a sa in UE, in conformitate cu aspiratiile populatiei din Moldova”. Sursa.James_D._Pettit

Si acum, sa explic niste termeni, pentru cei care nu inteleg textul. In primul rand, in comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti se vorbeste despre suveranitate.

Potrivit dexonline.ro, suveranitatea reprezinta un „atribut inerent, inalienabil si indivizibil al statului, care consta in suprematia puterii de stat in interiorul hotarelor sale si in independenta ei in relatiile cu alte state”.

Integritatea teritoriala este definita ca fiind „principiul de baza al dreptului international, potrivit caruia fiecare stat are dreptul sa isi exercite deplin si nestingherit suveranitatea asupra teritoriului sau”.

Cu toate ca afirmatiile oficialilor americani de la Bucuresti sunt clare si intaresc ceea ce a afirmat diplomatul lor de la Chisinau, jurnalistii romani il taxeaza dur pe James Pettit. „Aceste afirmatii si-ar fi avut loc perfect in Tratatul Ribbentrop-Molotov” tuna si fulgera Evenimentul Zilei.

Pactul Ribbentrop-Molotov, cunoscut ca si pactul Stalin-Hitler, a fost un tratat de neagresiune incheiat intre Uniunea Sovietica si Germania Nazista. Avand in vedere ca aceiasi jurnalisti au speculat informatia potrivit careia nevasta ambasadorului american la Chisinau, James Pettit, a lucrat si ea la Ambasada SUA de la Moscova si ca declaratiile lui Pettit „l-au incantat pe Putin”, nu pot sa nu ma intreb cine joaca rolul Germaniei Naziste…

Si, ca de obicei, Evenimentl Zilei nu pierde nici o ocazie de a arunca o fumigena in directia lui Vladimir Putin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *