Mizerabil! Romanii isi bat joc de gestul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Gestul facut astazi de Ambasada Federatiei Ruse in Romania, de a dona pentru „Cumintenia Pamantului”, nu a scapat „nepedepsit” de romani. Care, evident, nu au donat, dar arunca in directia Ambasadei si a Rusiei cu noroi, de parca acel gest ar trebui blamat.

Dincolo de suma donata de rusi, ramane gestul in sine, care este un mesaj simplu, de solidaritate, cooperare si un indemn la a invata corect istoria. Noi si rusii avem episoade comune de istorie, iar acest fapt nu poate si nu trebuie ignorat.

Spatiul virtual s-a umplut de reactii ostile Rusiei si de aducere in derizsoriu a gestului facut de Ambasada Federatiei Ruse in Romania.

Jurnalistul Catalin Pena, de la Evenimentul Zilei, un cotidian ce s-a facut remarcat prin pozitia sa anti Putin si anti Rusia, a declarat, pentru acest blog, ca suma de 100 de euro este una „la misto”. Intrebat daca in locul rusilor ar fi fost, sa zicem, nemtii, ar fi  mai afirmat, asa cum a facut in cazul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti: „Cine stie contul Ambasadei Rusiei, ca vreau sa le restitui aia 100 de euro? Mujicul, tot mujic!”, Pena a raspuns: „Nemtii niciodata nu ne-ar fi luat la misto cu 100 de euro si cu reinventarea istoriei sovietice dupa cum convine dictatorului PUTIN…Mai mult, tezaurul e la Moscova si nu la Berlin. Si, inca ceva, Armata a XIV-a din Republica Moldova nu e a Germaniei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *