Mizerabil! Romanii isi bat joc de gestul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.


Gestul facut astazi de Ambasada Federatiei Ruse in Romania, de a dona pentru „Cumintenia Pamantului”, nu a scapat „nepedepsit” de romani. Care, evident, nu au donat, dar arunca in directia Ambasadei si a Rusiei cu noroi, de parca acel gest ar trebui blamat.

Dincolo de suma donata de rusi, ramane gestul in sine, care este un mesaj simplu, de solidaritate, cooperare si un indemn la a invata corect istoria. Noi si rusii avem episoade comune de istorie, iar acest fapt nu poate si nu trebuie ignorat.

Spatiul virtual s-a umplut de reactii ostile Rusiei si de aducere in derizsoriu a gestului facut de Ambasada Federatiei Ruse in Romania.

Jurnalistul Catalin Pena, de la Evenimentul Zilei, un cotidian ce s-a facut remarcat prin pozitia sa anti Putin si anti Rusia, a declarat, pentru acest blog, ca suma de 100 de euro este una „la misto”. Intrebat daca in locul rusilor ar fi fost, sa zicem, nemtii, ar fi  mai afirmat, asa cum a facut in cazul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti: „Cine stie contul Ambasadei Rusiei, ca vreau sa le restitui aia 100 de euro? Mujicul, tot mujic!”, Pena a raspuns: „Nemtii niciodata nu ne-ar fi luat la misto cu 100 de euro si cu reinventarea istoriei sovietice dupa cum convine dictatorului PUTIN…Mai mult, tezaurul e la Moscova si nu la Berlin. Si, inca ceva, Armata a XIV-a din Republica Moldova nu e a Germaniei.”

Vladimir Putin

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: