„Ofensiva” românească la donaţia Ambasadei Federaţiei Ruse: 19,19 lei românești, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi și 200 de woni sud-coreeni

Georgiana Arsene

În urma acţiunii jurnalistului Tiberiu Lovin, despre care v-am povestit aici, Ambasada Federaţiei Ruse în România a făcut publice sumele colectate, precum şi faptul-precizat şi ieri de Lovin – că banii vor fi depuşi .

Redau mai jos comunicatul Ambasadei Federaţiei Ruse în România, pentru o bună înţelegere a mesajului şi a evitării oricăror manifestări de natură emoţională, îndreptate în direcţia greşită, care dovedesc doar rea intenţie.cumintenia

În seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasada s-a adresat un cetățean român care a transmis în numele propriu o sumă de bani a cărei valoare el însuși nu a putut să precizeze. Potrivit dânsului, el a făcut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donată de către noi în campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei „Cumințenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuși.

Am numărat banii aduși de către această persoană și s-a dovedit că dânsul a transmis 19,19 lei românești, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi și 200 de woni sud-coreeni.

Pornind de la aprecierea pozitivă acordată de MAE al României, în ceea ce privește donația modestă a Ambasadei ruse în recuperarea patrimoniului național român, am luat decizia de a trimite acești bani în fondul menționat. Luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de diferită valoare, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp.

Suntem recunoscători tuturor cetățenilor români neindeferenți care au apreciat în mod corect poziția Ambasadei drept cea care urmărește îmbunătățirea relațiilor noastre, căutarea interpretării pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune și aici, bineînțeles, cuvântul ponderabil trebuie să fie spus de experții Comisiei comune de istorici ruso-române.

Sperăm că dezbaterea destul de emoțională care fără nicio intenție din partea noastră a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înțelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, și la construirea de noi relații pragmatice de bună vecinătate între țările noastre.

Mai jos sunt link-urile la unele dintre cele mai argumentate (atât cele pozitive, cât și negative) opinii exprimate pe Internet.

http://www.napocanews.ro/2016/09/o-greseala-de-neinteles-a-ambasadei-rusiei-la-bucuresti-privind-rolul-urss.html

https://bogdanduca.wordpress.com/2016/09/26/ambasada-rusiei-a-facut-un-clip/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *