De „Ziua Educatiei” nu trebuie sa batjocorim scoala!

Georgiana Arsene

De cand s-a anuntat ca ziua de 5 octombrie, adica Zua Educatiei, este zi libera, comentatorii si „expertii” in invatamant din online nu mai au liniste. Se dau de ceasul mortii si arunca in scoala si in profesori cu noroi, de parca nu s-ar pune destule mizerii in carca dascalilor cu orice prilej.

Sa fim bine intelesi; educatia nu este, exclusiv, apanajul scolii. Nici pe departe. Scoala este doar o rotita dintr-un mecanism care duce la formarea elevului ca individ. Alaturi de scoala, in procesul de educatie un rol fundamental il are si trebuie sa il aiba familia.

Este de bun simt, moral si rational, sa ne educam copiii. Sa compensam ceea ce scoala nu poate sau nu face. Sau ceea ce credem ca nu face scoala. Nu cred ca exista vreun profesor pe lumea asta care sa -i fi interzis vreunui parinte sa lucreze suplimentar cu copilul sau, pentru scoala. La fel de bine cum mi se pare injust sa consideram ca o asemenea activitate l-ar face pe acel dascal mai putin competent in ochii parintilor.

O buna colaborare intre scoala si familie, un dialog constructiv intre cele doua parti este numai in beneficiul copilului. Nici una din parti nu detine adevarul absolut. Dar, prin colaborare, orice neintelegere se poate remedia.

Nu mai priviti scoala ca pe raul absolut. Toleram hotia din Parlament si Senat, acceptam taxele care ni se impun, dar infieram scoala. Un popor fara invatamant si fara un sistem sanitar sanatos este un popor terminat. Oricat de dur suna, este adevarul.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *