Publicistica romaneasca, „un cer noptatec care ne cuprinde”

Georgiana Arsene

Am deschis dimineata niste ziare romanesti. Mare greseala, mai bine ma uitam la un film. Dar asa sunt eu, dau dovada de un masochism intelectual cateodata de ma mir si eu de mine.

In fine…

Si, cum navigam eu pe net-fara sa vars apa pe tastatura-dau peste o trimitere la Sereniti. Pentru cei care, Dumnezeu stie din ce motiv nu au auzit de Sereniti, va spun ca asta se vrea un site al femeilor cu opinii si atitudini. Se vrea pentru ca, in fapt, acolo ni se spune doar despre cat de prosti sunt unii barbati si cum nu apreciaza ei la justa valoare o femeie care injura ca un birjar. Care femeie, apropo, vrea sa fie pupata pe frunte si respectata.

Evident ca site-ul respectiv are si cititori. De fapt, cititoare. Multe, care se grabesc sa isi spuna parerea.

Si atunci, ne mai miram ca propaganda anti Rusia prinde de minune in Romania, intr-o tara in care gandirea este un pacat capital? In care orice spui este luat de bun, cu conditia sa fie cat mai porcos si limbajul sa fie unul de ura?

Si inca un lucru: chiar si parerile unor analisti de politica externa se inscriu, cu mici diferente, in aceeasi sfera. Am urmarit ieri, in reluare, emisiunea de vineri a lui Rares Bogdan, in care fostul consilier prezidential pentru Afaceri Strategice, Securitate si Politica Externa facea apologia declinului Rusiei ca urmare a politicilor liderului sau, Vladimir Putin.

Retorica sa continea si trimiteri la jocuri ale copilariei- „Cine clipeste primul pierde!”. Astept trimiterile la alte jocuri, gen „Lapte gros” sau „Leapsa”. Nu de alta, dar „Cine clipeste primul pierde!” este de un infantilism infiorator.

Nimic, insa, nu este vesnic. Roata se intoarce, iar o super putere ca Rusia nu se va lasa doborata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *