Hans Klemm nu avea ce cauta la comemorarea victimelor de la „Colectiv”!

Georgiana Arsene

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a postat pe pagina sa de Fb o imagine reprezentandu-l pe ambasadorul sau aducand un omagiu, impreuna cu sotia sa, victimelor de la „Colectiv”.

Gestul sau mi se pare nepotrivit, desi unii comentatori din spatiul virtual sustin ca, in felul acesta, americanii isi arata compasiunea.klemm

Personal, acest gest, pe care ambasadorul l-a facut impreuna cu sotia, mi se pare o dovada de aroganta. Sa vii sa comemorezi mortii dintr-un accident de proportii nu este deloc cea mai fericita formula de adresare poporului roman. E ca si cum ar spune; „Noi traim, suntem ok, voi, nu”. Este trist.

Ar trebui sa fim lasati in pace sa ne plangem mortii in voie, daca in toate celelalte aspecte-politica, justitie, armata, SUA este extrem de prezenta si activa. Macar mortii sa ni-i putem plange in voie, supravietuitorii si rudele acestora sa poata pastra momente de reculegere in tihna. O tihna pe care numai detasarea de cotidian o poate da.

Cei care si-au pierdut oamenii dragi in tragedia de la „Colectiv” nu au nevoie de nici un exercitiiuu de imagine al vreunei oficialitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *