Se spulbera visul american pentru jurnalistii romani.

Georgiana Arsene

De vreo doua zile, tot observ un curent nou in presa romaneasca: retorica anti-americanismului. Am vazut ieri compunerea tanguitoare ca un bocet a lui Petre Barbu, un ins care se chinuie sa scrie dar nu reuseste decat sa scoata niste icnete si sa puna laolalta niste cuvinte simplute, fara ecou.images

Azi, Hotnews publica o opinie referitoare la acelasi subiect, cu mici variatii pe tema, in sensul ca introduce si candidatii la prezidentialele din SUA in discutie si arata ce mare nenorocire ar fi pentru noi un Trump la conducerea Americii. Asta ar incuraja, in mod evident, si la noi coruptia, politicienii care sunt, doar formal, pro-occidentali-pentru ca, in substrat, ei sunt pro Putin, se bucura, deoarece le sunt servite interesele obscure si decadente.

tbPe de alta parte, Teodor Baconschi este de parere ca, pentru Romania, H. Clinton ar fi cea mai buna alegere, deoarece reuseste sa gaseasca pe harta Bucurestiul fara ajutorul hartilor Google. Dincolo de absurdul situatiei si de argumentul penibil-recunosc, nu ma asteptam la o asemenea reactie din partea sa, desi, daca stau bine sa imi amintesc ce oda i-a facut Elenei Udrea ar trebui sa nu mai fiu atat de surprinsa-toate aceste tanguiri si zbateri ideologice si, poate, pecuniare, ar trebui sa ii faca sa roseasca pe cei care ne iau drept prosti.

Problema alegerilor din SUA este pusa in asa fel la Bucuresti de parca H. Clinton ar urma sa ii ia locul lui Iohannis. La cat de absent e presedintele Romaniei, ar putea fi inlocuit de oricine.

Retorica pro, sorry, anti-americana, vazuta ieri prima data la Barbu, un om care nu abdica de la linia pro-SUA a ziarului Adevarul, a iradiat in galaxia media.

Baietii din presa au vazut si ei ca nu mai merge sa tot dea cu noroi in rusi si, in special, in cel mai puternic om al lumii, Vladimir Putin. Au observat ca lumea s-a cam saturat de chifisme, grumazisme, ionmeionisme, dandungacisme, tiberiulovinisme si altele, asa ca au facut un melanj de victimizare si fatalism-retragerea sprijinului american, coruptie in crestere, dezastru. Cu alte cuvinte: daca iese Trump presedinte al SUA or sa ne manance viermii.

Cum zicea si mamaie, cu mai bine de douazeci de ani inainte sa moara: „E…, mama, mor si vedeti voi pa dracu’!”

One thought on “Se spulbera visul american pentru jurnalistii romani.

  1. Da! Trump este sperietoarea magnaților americani!
    Deh..le mărește impozitele.
    Eu cred americanii prin venirea lor masiva la vot, s-au saturat de democrați și acum e timpul republicanilor!
    Vom vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *