Notă de Protest a ACS-RSS referitoare la Rezoluţia Parlamentului European contra mass-media ruse


Notă de Protest a ACS-RSS referitoare la Rezoluţia Parlamentului European contra mass-media ruse

Adunarea Generală a Asociţiei de Cooperare Strategică, Diplomatică, Economică, Culturală şi Educaţională cu Rusia şi Spaţiul Slav, convocată în şedinţă extraordinară, a hotărât să înainteze Parlamentului European – conform prevederilor Statutului Asociaţiei – Nota de Protest următoare, referitoare la Rezoluţia Parlamentului European contra mass-media ruse:

Domnule Preşedinte al Parlamentului European,
Doamnelor şi Domnilor Parlamentari europeni,

Membrii Asociaţiei noastre, instituţie independentă non-guvernamentală de drept privat, au luat cunoştinţă cu neplăcută suprindere de Rezoluţia Parlamentului European adoptată contra mass-media-ruse. Acest document, redactat de doamna eurodeputat Anna Fotyga, plasează într-un mod iresponsabil la acelaşi nivel Rusia şi Statul Islamic, fiind dovada palpabilă a ipocriziei politice şi a dublei măsuri cu care se apreciază situaţia internaţională în cele mai înalte instituţii ale Uniunii Europene. Această Rezoluţie încalcă următoarele drepturi ale cetăţenilor europeni:
1) dreptul la liberă informare; dreptul de a-şi selecta sursele de informare şi de a se informa din cât mai multe surse, pentru o abordare şi o înţelegere corectă a fenomenelor politice şi sociale;
2) dreptul la pluralism politic;
3) dreptul la liberă exprimare.
In acelaşi timp, apreciem că această Rezoluţie încalcă toate normele de funcţionare ale Uniunii Europene, fiind purtătoare a unui mesaj cu potenţial profund belicos, care reînvie anii cei mai negri ai Războiului Rece, amintind de perioada McCarthiysm-ului şi de „vânătorile de vrăjitoare” de tristă amintire ale unor perioade istorice revolute, pe care le credeam demult depăşite.
In privinţa dublei măsuri invocate, vă amintim recentele campanii mediatice defăimătoare purtate în toate mass-media europene, împotriva Federaţiei Ruse şi a conducătorilor săi, cu acuze care nu au fost nici confirmate, nici dovedite, dar care au făcut dovada unei propagande foarte atent orchestrate, menite să deformeze imaginea Rusiei în ochii publicului european. In privinţa acestor maşinaţiuni ale presei europene, nu s-a adoptat nici un fel de rezoluţie şi nici nu s-a anunţat măcar o intenţie în remedierea unei imagini deformate care s-a creat astfel.
In numele societăţii civile pe care o reprezentăm, în spiritul valorilor asumate în care a fost creată Uniunea Europeană, în vederea unei normalizări şi absolut necesare armonizări a relaţiilor cu Rusia, vă solicităm, în regim de urgenţă, să reanalizaţi şi să retrageţi acest document ruşinos şi inadecvat, care aduce o nedorită pată neagră pe obrazul Uniunii Europene, deschizând o Cutie a Pandorei a cărei consecinţe catastrofale nici măcar nu sunt intuite de către autorii săi!
Milităm pentru cooperarea cu Federaţia Rusă, pentru deschiderea diplomatică, politică şi economică, pentru o colaborare reciproc avantajoasă, fără de care Uniunea Europeană nu-şi poate regăsi busola. Europa este şi Rusia, în aceeaşi măsură, Europa nu poate exista fără Rusia!

Preşedinte,
Asociaţia de Cooperare Strategică,
Diplomatică, Economică, Culturală şi Educaţională
cu Rusia şi Spaţiul Slav
Alexandru Mîţă

Vicepreşedinte,
Asociaţia de Cooperare Strategică,
Diplomatică, Economică, Culturală şi Educaţională
cu Rusia şi Spaţiul Slav
Marian Rădulescu

Preşedinte de Onoare,
Asociaţia de Cooperare Strategică,
Diplomatică, Economică, Culturală şi Educaţională
cu Rusia şi Spaţiul Slav
Gabriel-Antoniu Lavrincic

Vladimir Putin

Georgiana Arsene Vezi tot →

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: