Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti demonteaza minciunile mediatice privind conflictul din Siria.

Georgiana Arsene

Joi, 15 decembrie 2016, domnul Valery Kuzmin, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania a primit la Ambasada un mare grup de reprezentanti ai organizatiilor si asociatiilor siriene din Romania, informeaza site-ul Ambasadei.

Acesta a fost un bun prilej de clarificare a unor informatii aparute trunchiat sau chiar eronat in presa romaneasca, in scopul de a blama Rusia pentru conflictul din Siria.

Ambasadorul a precizat ca Rusia este si va fi in continuare alaturi de Siria, iar oficialii sirieni au transmis un mesaj de multumire Rusiei si presedintelui Vladimir Putin pentru sprijinul acordat.

Cum orice lucru bun trebuie demontat, una din intrebarile adresate Excelentei Sale a fst cea privind interventia serviciilor secrete rusesti in conflictul din Siria. „Armata rusa a fost invitata de regimul legitim al Siriei”, a explicat acesta.1

Acesta a mai declarat, citat de bursa.ro, ca „Singura cale posibila de solutionare a problemelor din Siria o reprezinta cea pasnica pe calea dialogului social si politic” si ca solutia nu este una militara. „Acum aproximativ patru ani de zile, Rusia a insistat sa aiba loc o conferinta la Geneva, care a dus la emiterea unui comunicat, fiind subliniata gasirea unei solutii optime pentru problemele din Siria, o solutie politica cuprinzatoare. Din pacate, mai multe sedinte au esuat. Situatia s-a inrautatit, ISIS intarind pozitiile pana la sfarsitul anului 2015”.

In cadrul intalnirii, delegatia siriana a prezentat o expozitie de materiale care dezvaluie numeroase cazuri de falsificare in presa a evenimentelor reale din Siria.

Sursa foto:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *