Craciunul mai reprezinta ceva?

Georgiana Arsene

Ma intreb daca mai inseamna ceva Craciunul. Dincolo de „magia” consumului in exces, de urarile si de felicitarile fara suflet? De ani de zile, oamenii isi ascund golul cu mancare multa, petreceri si… cam atat.

Uneori, cred ca uitam sa fim noi insine.Sau ne e teama de adevaratul sine. Sa ne bucuram prosteste ca vine Craciunul, sa asteptam nerabdatori prima zapada fara sa ne gandim la noroiul care se face dupa, sa iesim in frig si sa respiram aerul rece al lui decembrie…xmas_charlie_brown-580x408

Uitam sa traim, uitam de adevaratele cete de colindatori-inlocuite de cele de romi, care ne asurzesc la orele cele mai nepotrivite-nu ca vreo ora ar fi oportuna-si ne amintim sa daruim celor sarmani ceva taman acum. In restul anului ii lasam in pace, dar cand se apropie Craciunul ne amintim sa fim mai buni. Sau mai ipocriti.

Cred ca ipocrizie mai mare decat in aceste zile nu vad, cand, pe principiul „sa fim mai buni” le zambim fatarnic celor pe care nu ii suportam si mergem cu daruri la cei nevoiasi. De ce nu putem sa incercam sa iertam din adancul sufletului si sa ii ajutam pe cei sarmani in liniste, cu discretie, sa stie doar sufletul nostru de binele facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *