Draga Mirel Curea,

Georgiana Arsene

Editorialul tau de astazi intitulat, pompos si searbad „Fuga lui Sebastian Ghita poate avea efectele unui „cutremur” de grad „Pacepa”” este admirabil, dar argumentele lipsesc cu desavarsire. curea

Desigur, nu am suspectat vreodata publicul-tinta al ziarului in care scrii ca fiind foarte cult. Asta se observa cu ochiul liber din structura articolelor si „analizelor” publicate zilnic acolo: informatie trunchiata, aruncata cu rautate in anumite directii-in special in directia Rusiei si a lui Vladimir Putin-, manipulare grosolana.

Dar nu despre asta vreau sa iti vorbeesc acum. Daca ai un gram de constiinta, imi vei da dreptate.. Macar in sufletul tau sau la o betie crunta.

Ce vreau sa iti spun acum este ca paralela Ghita-Pacepa este penibila. Si sa iti spun de ce: oricat ai incercat sa arati legatura lui Ghita cu structurile de informatii, asta nu il leaga, nicidecum, nici macar simbolic sau al nivelului de intelligence, de Pacepa.

Situatiile sunt diferite, contextele politice sunt altele. Nu exista nici o asemanare.

Pacepa, spre exemplu, avusese misiuni in alte state-Germania de Vest, de pilda, se bucura de increderea lui Ceausescu, iar in anul 1978 este trimis iar in Germania Federala in scopul-neelucidat nici pana in ziua de azi: de a trimite un mesaj din partea sefului statului roman cancelarului Helmut Schmidt sau de a organiza un atentat impotriva lui Noel Bernard, directorul postului Europa Libera.

In acelasi an, el cere azil politic la Ambasada SUA din Bonn, iar presedintele Jimmy Carter ii aproba imediat cererea. Patru zile mai tarziu, el, cel care a defectat, este transportat cu un avion militar in secret in SUA.

Dupa cum vezi, Pacepa a fost un tradator.pacepa

Ca sa acuzi un om-mai ales aflat intr-o pozitie delicata, ca parte a intelligence-ului romanesc iti trebuie dovezi solide. Cum s-ar spune, trebuie sa ai un spate lat cat China. Iar eu nu cred ca poti sa inoti in ape atat de tulburi.

Eu cred, mai degraba, ca a fost sinucis. Accidente rutiere sau de alta natura se pot intampla oricand. Ghita avea interdictie de a parasi Romania si, daca ar fi incercat sa faca asta, ar fi fost imediat gasit. Acceptand ipoteza ca ar fi reusit, totusi, sa fuga, ar insemna ca domina serviciile secrete si nu doar pe cele romanesti, ceea ce e imposibil de crezut.

Desigur, mai exista varianta ca el sa fi suferit un atac vascular cerebral. S-au mai vazut cazuri de oameni importanti ai statului roman care, sanatosi tun, au suferit un atac vascular cerebral.

Deci fumigena cu Ghita vs Pacepa este fara fundament. Admirabila incercare, dar sortita esecului din pricina celor care vad, totusi, padurea de copaci…ghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *