Nu autoritatile trebuie sa aiba grija de noi!

Georgiana Arsene

De cand a inceput sa ninga-stiu, fenomen unic si nemaivazut in ianuarie-tara a inceput sa fiarba. Evident, in online, acolo unde unii si-au dat seama ca sunt parinti si suspendarea cursurilor pe motiv de vreme ii incurca. Fiindca, vezi Doamne, cu cine isi lasa copiii? De parca ar fi vinovat statul ca ei nu au cu cine sa ii lase pe aia mici sau de parca pustii ar fi un obstacol pentru parintii lor.

Si da-i cu dezbaterile si cu eterna lalaiala ca scolile sunt platite din banii nostri-la drept vorbind, chiar vreau sa stiu ce suma se opreste din impozit si merge la invatamant, per cap de locuitor platitor de taxe si impozite. Probabil suma e modica, dar da bine la asta cu scoala platita din banii nostri. Bine ca despre asistatii social nu zice nimeni nimic, lor li se cuvine, in schimb orice leu dat scolilor face gaura in cer.27-27-asistati-agerpres-20-605x

Ipocrizia si prostia merg mana in mana.

Urmaream aseara un film japonez-cine m-o fi pus? In fine, nu asta e ideea. La un moment am surprins un dialog interesant: intr-o comunitate au fost date foarte multe kilograme de orez pentru scoala. De ce? Pentru ca, astfel, se sustinea progresul natiunii.

Greu de inteles la noi, unde ne mancam de sub unghie cand vine vorba de educatie, unde procentul din PIB alocat acestui domeniu e de toata jena.

Dar depasim cu gratie momentul.

Ideea e ca nu trebuie sa aruncam in spatele autoritatilor nici responsabilitatea de parinte, nici sarcina deszapezirii trotuarelor. Pentru ca, desi par idei disparate, ele sunt, totusi, in relatie directa: si anume, liantul dintre ele il reprezinta perceptia despre autoritati si rolul lor, perceptie pe care o insuflam si copiilor.de-serviciu

Cum dracu sa nu fim un popor asistat daca vrem sa ne dea statul, sa ne asigure statul, sa ne faca statul? Noi ce facem? Criticam si punem pe net poze din Occident unde vedem ca altii au facut lucrurile mai bine. Sau din Orient. Sau de oriunde, pentru ca incep sa cred ca oriunde as merge in lumea asta, as vedea cetateni mai responsabili. Sau mai responsabilizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *