Silvian Ionescu: „Abia a asteptat Coldea sa-si ia aripi”

Georgiana Arsene

Fostul ofiter DIE, Silvian Ionescu, vorbeste, intr-un interviu acordat acestui blog, despre situatia serviciilor secrete romane la momentul de fata, dar si despre o schimbare de generatii. Sunt sau nu implicate serviciile secrete americane in razboiul informational din Romania de la acest moment? Ce relevanta are declaratia lui Traian Basescu privind „statul mafiot”? Sunt numai cateva din intrebarile care si-au gasit raspuns in acest interviu.

coldeaGeorgiana Arsene: Prin prisma scandalului iscat de Sebastian Ghita, putem afirma ca se continua razboiul intern intre servicii si factiuni de servicii, despre care vorbeati in toamna anului 2015?

silvian-ionescuSilvian Ionescu: Cred ca afirmatiile mele de atunci se ilustreaza de catre Sebi Ghita stralucitor astazi. In traducere libera: Ati fost in cardasie cu mine de chefuri si aranjamente ani la rand si acu’ vreti sa ma aruncati peste bord? Ei bine nu, ma scufund cu voi de gat, dar nu va las sa scapati!

Georgiana Arsene:  Aveti cunostinta de implicarea SUA in acest proces? Detaliati.

Silvian Ionescu: Nu am eu nici o cunostinta speciala despre implicarea SUA. Dar atunci cand imediat dupa juramantul de inscaunare ca presedinte te vizitează adjunctul sefului FBI de mana cu pupilul Coldea pe care ti-l laudă public nemăsurat nu mai e nevoie de nici o alta informatie ca sa intelegi.

Georgiana Arsene: Procurori, sefi de servicii secrete, politicieni, jurnalisti- importante parghii ale statului de drept sunt tarate in acest conflict, paradoal, poate, chiar cu girul lor. Asistam la o „spargere a buboiului” sau sunt reglari de conturi?

Silvian Ionescu: E momentul disparitiei papusarilor generatiei mele. Cu mari eforturi ei s-au mentinut pana in zilele astea. Apare insa la poarta puterii o noua generatie de ofiteri crescuti, scoliti si educati in spirit occidental. Nu mai e vorba de vendete sau rafuieli de clanuri. Primenirea incepe de la servicii, de la papusarii lui Ghita, Ponta, Pinalti si cati ca ei. Va continua apoi cu parlamentarii, mai ales cu cei din comisiile de supraveghere a serviciilor, care au sinecuri pe viata. Si apoi restul.

Georgiana Arsene: Cine domina acest razboi si ce este dispus sa faca pentru a-si consolida suprematia?

Silvian Ionescu: In lumea de informatii pe care eu o cunosc, informatiile externe aveau prioritate neconditionata. La fel e in SUA, FRANTA, UK, GERMANIA, ISRAEL, RUSIA sau CHINA. La noi lucrurile au fost rasturnate cu fundul in sus, probabil si din precara intelegere a Dlui Iohannis a semnificatiei vizitei sus amintite, careia i-a dat, din nestiinta, o importanta mult mai mare decat trebuia. Abia a asteptat Coldea sa-si ia aripi si intregul sistem SRI sa calareasca SIE. Mai ales dupa ce serviciul a ramas orfan. In timp, lucrurile se vor intoarce pe cursul firesc al lor, inclusiv prin atitudinea tot mai ferma a presedintelui.

Georgiana Arsene: Comentati afirmatia lui Traian Basescu, potrivit careia Romania este un stat mafiot.

Silvian Ionescu: Basescu nu poate decat sa-si comenteze singur creatia sa. Un golan care ne povestea cum trafica el blugi din Asia pe sub nasul vameșilor, cum se tin doua degete pe paharul de whisky sau alte asemenea snoave de Ferentari, nu putea decat sa creeze un stat mafiot. Chiar puteti crede in grosolania minciunilor lui ca si-a facut inregistrari singur??? In biroul de la Cotroceni? Pai ala este cel mai sensibil loc din stat pe care STS IL CONTROLEAZA TEHNIC CEL PUTIN SAPTAMANAL! Batranul satir a mintit iar, ordinar…

Georgiana Arsene: Ce nume ar putea aparea in perioada urmatoare in dezvaluirile lui Sebastian Ghita?

Silvian Ionescu: Nu stiu sa raspund, nu am facut niciodata parte din asemenea anturaje mal famate.

3 thoughts on “Silvian Ionescu: „Abia a asteptat Coldea sa-si ia aripi”

  1. Hienă de băsescu, nu merita, început cu literă mare, numele acestui animal politic care a reuşit să acumuleze valori la care, nu visa când era traficant de lucruri mărunte ! De această javră, nu este anchetat, judecat, condamnat, sechestrata/confiscată şi el pus la păstrat la brutărie ? ! Există o FRICĂ , că ar trage după el, MULT prea MULŢI ? IN CAZUL ĂSTA, NU NE VOM FACE BINE, NICIODATĂ ! Şi ar trebui început cu: iliescu, român, măgureanu/astalos, ei 3 dacă ar fi anchetaţi pentru începerea distrugerii industriei şi sistemului agricol, existent în 89, făurit prin trudă de acest popor, lucrurile ar putea capăta o altă direcţie !!! Pâna nu sunt STARPITE aceste LIGHIOANE, poporul nu v-a trăi în NORMALITATE !!!

    1. Starpirea lighioanelor inseamna starpireaa sute de hoti,adica jumatate din parlamentari,jumatate din procurori,jumatate din politisti s.a.m.d.Cum facem ? Decat sa am un presedinte ca Johannis ,ficusul din Sibiu ,mai bine un Basescu cu B mare,dle. A fost cel mai priceput presedinte,este cel mai bun om politic,ce a ce spuneti dvs este din urmarirea televiziunii „spalarii de pe creier” de la Antena 3 care pesemne v-a captat si asta-i explicatia…care se scoala si se culca cu Basescu in gura ca le-a inchis bravul lor hot,hotul natiunii, Voiculescu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *